שאלה-התעסקות בתיאורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה-התעסקות בתיאורים
    שאלה
    02/08/2012

שלום,רציתי לדעת עם התעסקות בתיאורים נחשבת להפרעה או בעיה כלשהיא?
    למשל-היה לי תקופה שהייתי מאוד רוצה להיות מסוגל להעריך גובה של כל בןאדם,עכשיו כשאני כבר יכול לעשות את זה,אז נגיד עם יש סיטואציה שבא אני צריך לתאר בן אדם כלשהו,אני מרגיש התרגשות מאוד מאוד עצומה כשאני מתאר את הבןאדם ואומר את הגובה שלו,לפני הקטע עם הגבהים זה היה עם מחירים של מכוניות,והייתי מאוד רוצה לדבר על המחירים שלהם.אני גם אוהב להתעסק בסטטיסטיקות של דברים וכו'.
    יש דברים שמפריעים לי ,ויש שלא..הייתי פשוט רוצה למתן את זה,כי בעבר לא הייתי מתנהג ככה בכלל(לא הייתי חושב על הגבהים והמחירים וכל זה),ובלי שום קשר,זה לא חשיבה מציאותית,זה בסדר שזה מעניין אותי מה גובה של בן אדם ,אבל כשאני כל כך מתרגש מי זה,אני יודע שזה לא בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-התעסקות בתיאורים

הוספת תגובה

• אגב,

שאלה
    02/08/2012

ברור לי שלא עושים כאן אבחנות,אבל יהיה נחמד עם תיתן לי איזה קו מחשבה כאן ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/08/2012

שלום

השאלה כמה זה מציק לך ועד כמה זה בשליטה.
    התעסקות בפרטים שוליים זה לפעמים גם יתרון אולם הגזמה עלולה להוות בעיה.

יש גישו שונות לפתרון. יש גישה רפואית תרופתית אותה איני מציע כקוו ראשון. וגישה אחרת היא דרך שיחות. יש בגישה מתקנת חינוכית ויש בגישה רגשית.השאלה כמובן מה הגישה המועדפת עליך.

בכל מקרה רצוי לגשת לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכת החומרה והמלצה על כיוונים.
    אין לצערי שיטות קלות או מהירות לפיתרון. יש לדעת שהתכונה מתעדנת עם הזמן ועוצמת קשורה למידת החרדה והלחץ.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו