מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בעצבים.....25/02/2008
שלום!
לפני כ שלוש שנים אבי נפטר ואמי,אני ואחותי נשארנו לבד אני הייתי בת 13 אימי בת 40+ ואחותי בת 19....
אחריי כשנתיים אחותי נכנסה לתאונה קשה הייתה בבית חולים כימאת שנה ואיבדה חצי רגל כמובן שכולם לכחו את זה קשה אבל היא התמודדה אם זה לא עברה דיכאונות עצבים וכל המצבים שאנשים במצבה אמורים לעבור היא כל הזמן צחקה וסיפרה בדיחות כי זאת הדרך שלה לשמור על מצב טוב....
אבל אימי כמובן לכחה את זה קשה ומאז מות אבי התחילו לה בעיות כל פעם שהיא דואגת מתחיל לכאוב לה הלב והיא מתחילה לנשום חזק ולפעמים כאילו להיחנק או לקפוץ בפיתאומיות או להוציא מן הגה של צעקה,לפעמים גם היא מאבדת שליטה בזמן עצבים וכשאנכנו רבות כמה פעמים היא כימאת זרקה עליי חפץ אני יועת שהפסיכיקה שלה לא תקינה והיא מודעת לזה וכולם אומרים לה אבל היא לא מוכנה ללכת לרופא כי אבי נפטר גם באשמת רופא,ואני לא יודעת מה לעשות ועכשיו התחלתי להבין ש גם לי יש בעיות דומות...
פעם כימאת ולא הייתי בוכה בכלל תמיד הייתי מאוד רגישה אבל עכשיו זה הרבה יותר גרועה כל דבר גורם לי לבכות ואם אני מתחילה לבכות בעיקבות עצבים אני מתחילה לנשום בכבדות,הידיים שלי מתחילות לרעוד (למרות שאני חייבת לציין שכשהייתי קטנה תמיד הייתי רועדת),ובכלל אני מתחילה להתפרץ ולהוציא מילים מהפה שלא הייתי אומרת במצב רגיל.
אמא שלי אומרת שיש לנו עצבים חלשים,רציתי לדעת מה בן אדם מומחה יכול להגיד על התופעות כאלו? האם זה באמת עצבים או שיש בזה משהו אחר שמחייב טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה רגשית
ד``ר אבי שפירא26/02/2008חשוב לאבחן באפן יסודי את הקשיים שתיארת בכדי להבין מדוע יש לך "בעיה בעצבים" כפי שאת מגדירה. ההגדרה שלך אינה מקובלת בספרות המקצועית. לאחר האיבחון אצל פסכיאטר או פסיכולוג יינתנו ההמלצות המתאימות לטיפול בקשיים שתיארת. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלי חיבוק ענק חמודה..!
חסוי04/03/2008הי ..
אין לי שום הכשרה מקצועית בנדון ..אבל עברת מלא דברים קשים..
אני יודעת שלפעמים שבנאדם בחרדה מסוימת..(פחד ,דאגות מהעתיד..,אמא נשארת לבד עכשו וכו'..אציין שאני גם ממש מצטערת בשבילך בקשר לאבא"
אז לפעמים יש תקטע הזה שכמו נחנקים וכמו תעוקה כזאת..שעוד שניה עומדים להתעלף או משהו..
אני חושבת שזה קשור לתקופה שעברתם וכמו שאומרים הזמן זה התרופה הכי טובה..
ושוב אין לי שום רקע מקצועי ..
אבל לפחות אני יכולה לשלוח לך חיבוק ..גםאם זה באנטרנט.
ילדה,תהיי חזקהותיראי שתיצאי מיזה כמו גדולה. ורפואה שלמה לאחותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)