טיפול לילדי בריספירדל ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לילדי בריספירדל ?
    מוריה
    23/10/2012

שלום! אני עברתי דיכאון אחרי לידה עם ניסיונות לאובדנות ב5 שנים האחרונות.
    כעט בני בן 7.5 כבר 3 שנים עם התפרצויות זעם וחרדות נטישה טיפלנו בתרפיה באומנות ולא הועיל הרבה
    מה שכן לאחרונה התחיל אם אמירות שנמאס לו מהחיים ובה לו למוות והתחיל להגיד זאת תמידי
    משיחה שלי איתו יודע את המשמעות של מוות
    עד שהשבוע ממש כמעט הגיע למעשה שרצה לקחת סכין ולחתוך את עצמו
    הלכנו לפסיכייטר ילדים והמליצה על רספיירדל אני מאוד מפחדת
    אני לקחתי תרופה זאת בעבר,זה לא יזיק לילד כזה קטן?התופעותלואוי מפחידות אותי
    אשמח לקבל מענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לילדי בריספירדל ?

הוספת תגובה

• טיפול לילדי בריספירדל ? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    24/10/2012

לדעתי סיכון האובדנות הוא גדול יותר מאשר כל תרופה שיטול הילד. צריך לסמוך על הפסכיאטר אבל לזכור שחלק מהטיפול חייב להיות גם רגשי והדרכת הורים. אם הילד יהיה במעקב רציף, יבצע בדיקות דם מתאימות הסיכוי לתופעות לוואי הוא קטן. יש גם אופציות טיפוליות נוספות במידה והריספרדל לא יתאים לבן. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל לילדי

מוריה
    24/10/2012

ראשית כל תודה על התשובה
    בהתייחסות למה שאמרתה שיש עוד דרכים לטיפול
    הפסיכיאטרית הביאה לנו הפניות לפסיכולוגית קלינית , לטיפול ברכיבה על סוסים
    השאלה אם מניסיונך אפשר להתחיל בטיפולים אחרים ללא רספירדל
    אני מפחדת חוששת דואגת
    שלא יגרום לא נזק
    קראתי גם שהכדור הוא אנטי פסיכוטי , לכיזיפרניה או לאוטיסים
    ולא רואה משהו שקשור לילד שלי
    כשאני נטלתי כדורים חלקם דירדרו את מצבי
    אשמח לקבל מענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל לילדי - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    24/10/2012

כמובן שלא ניתן לייעץ על התרופות באינטרנט בודאי לא אם להמשיך או להפסיק. אם אתם לא מרגישים נוח ורוצים חוות דעת נוספת תמיד אפשר ללכת לפסכיאטר נוסף לחוות דעת נוספת . דרך הביטוח המשלים של קופת חולים אפשר להגיע לפסכיאטרים ולקבל חוות דעת נוספת כדי להיות בטוחים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי חולפות תוך כחצי שנה

שמוליק
    24/10/2012

שלום מוריה.

אני בהחלט יכול להזדהות עם חששותייך מהריספרדל.

אחת מתופעות הלוואי הקשות שלה היא עייפות, ומהסיבה הזו הפסקתי לקחת אותה. אני אף מעודד את מי שסובל מתופעות הלוואי של תרופות כאלה לשקול להפסיק לקחת אותם.

אבל בלי שום צל של ספק, אם מדובר בנסיונות אובדניים, לא צריכה להיות שום שאלה. אם זה לא יעזור, בהחלט יש מקום לשקול אפילו אישפוז כפוי; עדיף ילד שסובל מתופעות לוואי מילד מת.

אם שמוליק המתנגד הגדול לתרופות אומר את זה, אז כנראה שזה נכון.

חוץ מזה, אני מאמין שאחרי שמצבו של ילדך יתייצב, יהיה ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, וכנראה שתופעות הלוואי יחלפו כפי שהן חלפו אצלי.

עם זאת, יש לתת את הדעת לכך שעיקר הטיפול אמור להיות בצד הרגשי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל -

מוריה
    24/10/2012

שמוליק תודה על המענה באמת מעודד לשמוע גם אני נטלתי את התרופה הזאת
    אבל עדיין הוא קטן
    ועכשיו אין לו את המחשבות האלה והוא אומר שהוא לא רוצה לעשות זאת כי זה יכאב לו
    התרופה פה הכל פה ואני צריכה להתחיל ואני בדילמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    25/10/2012

שלום מוריה.

אם את לא חוששת שמא בנך יפגע בעצמו, אז את לא חייבת לתת לו את התרופה; העיקר כרגע הוא שהוא לא ינסה לפגוע בעצמו, ואדרבא, אם הוא אינו רוצה לקחת את התרופה, יכול להיות שאם תנסי להכריח אותו לקחת, זה מה שידרבן אותו לפגוע בעצמו. בכל אופן, אם יש חשש שבנך יפגע בעצמו ומתן התרופה יכול למנוע את זה ממנו, אז אפשר וצריך לתת לו.

בכל אופן, התרופות אינן פותרות את הבעיה אלא רק מקלות על הסימפטומים, ולכן הכיוןן הכללי צריך להיות בטיפולים אחרים, והדבר החשוב ביותר הוא לגלות אוזן קשבת ולתת לילד את התחושה שאת באמת מעוניינת לעזור לו ושאת רוצה שיהיה לו טוב.
    אם הוא מרגיש בטיפול כזה או אחר כמיותר ואולי אף מזיק, אז צריך להאמין לו.אפשר אולי לנסות משהו אחר, ורצוי לאפשר לו בעצמו לומר את דברו איזה טיפול נראה לו כטוב ומועיל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו