מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לילדי בריספירדל ?מוריה23/10/2012
שלום! אני עברתי דיכאון אחרי לידה עם ניסיונות לאובדנות ב5 שנים האחרונות.
כעט בני בן 7.5 כבר 3 שנים עם התפרצויות זעם וחרדות נטישה טיפלנו בתרפיה באומנות ולא הועיל הרבה
מה שכן לאחרונה התחיל אם אמירות שנמאס לו מהחיים ובה לו למוות והתחיל להגיד זאת תמידי
משיחה שלי איתו יודע את המשמעות של מוות
עד שהשבוע ממש כמעט הגיע למעשה שרצה לקחת סכין ולחתוך את עצמו
הלכנו לפסיכייטר ילדים והמליצה על רספיירדל אני מאוד מפחדת
אני לקחתי תרופה זאת בעבר,זה לא יזיק לילד כזה קטן?התופעותלואוי מפחידות אותי
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לילדי בריספירדל ? - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/10/2012לדעתי סיכון האובדנות הוא גדול יותר מאשר כל תרופה שיטול הילד. צריך לסמוך על הפסכיאטר אבל לזכור שחלק מהטיפול חייב להיות גם רגשי והדרכת הורים. אם הילד יהיה במעקב רציף, יבצע בדיקות דם מתאימות הסיכוי לתופעות לוואי הוא קטן. יש גם אופציות טיפוליות נוספות במידה והריספרדל לא יתאים לבן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל לילדי
מוריה24/10/2012ראשית כל תודה על התשובה
בהתייחסות למה שאמרתה שיש עוד דרכים לטיפול
הפסיכיאטרית הביאה לנו הפניות לפסיכולוגית קלינית , לטיפול ברכיבה על סוסים
השאלה אם מניסיונך אפשר להתחיל בטיפולים אחרים ללא רספירדל
אני מפחדת חוששת דואגת
שלא יגרום לא נזק
קראתי גם שהכדור הוא אנטי פסיכוטי , לכיזיפרניה או לאוטיסים
ולא רואה משהו שקשור לילד שלי
כשאני נטלתי כדורים חלקם דירדרו את מצבי
אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל לילדי - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/10/2012כמובן שלא ניתן לייעץ על התרופות באינטרנט בודאי לא אם להמשיך או להפסיק. אם אתם לא מרגישים נוח ורוצים חוות דעת נוספת תמיד אפשר ללכת לפסכיאטר נוסף לחוות דעת נוספת . דרך הביטוח המשלים של קופת חולים אפשר להגיע לפסכיאטרים ולקבל חוות דעת נוספת כדי להיות בטוחים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות הלוואי חולפות תוך כחצי שנה
שמוליק24/10/2012שלום מוריה.
אני בהחלט יכול להזדהות עם חששותייך מהריספרדל.
אחת מתופעות הלוואי הקשות שלה היא עייפות, ומהסיבה הזו הפסקתי לקחת אותה. אני אף מעודד את מי שסובל מתופעות הלוואי של תרופות כאלה לשקול להפסיק לקחת אותם.
אבל בלי שום צל של ספק, אם מדובר בנסיונות אובדניים, לא צריכה להיות שום שאלה. אם זה לא יעזור, בהחלט יש מקום לשקול אפילו אישפוז כפוי; עדיף ילד שסובל מתופעות לוואי מילד מת.
אם שמוליק המתנגד הגדול לתרופות אומר את זה, אז כנראה שזה נכון.
חוץ מזה, אני מאמין שאחרי שמצבו של ילדך יתייצב, יהיה ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, וכנראה שתופעות הלוואי יחלפו כפי שהן חלפו אצלי.
עם זאת, יש לתת את הדעת לכך שעיקר הטיפול אמור להיות בצד הרגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל -
מוריה24/10/2012שמוליק תודה על המענה באמת מעודד לשמוע גם אני נטלתי את התרופה הזאת
אבל עדיין הוא קטן
ועכשיו אין לו את המחשבות האלה והוא אומר שהוא לא רוצה לעשות זאת כי זה יכאב לו
התרופה פה הכל פה ואני צריכה להתחיל ואני בדילמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק25/10/2012שלום מוריה.
אם את לא חוששת שמא בנך יפגע בעצמו, אז את לא חייבת לתת לו את התרופה; העיקר כרגע הוא שהוא לא ינסה לפגוע בעצמו, ואדרבא, אם הוא אינו רוצה לקחת את התרופה, יכול להיות שאם תנסי להכריח אותו לקחת, זה מה שידרבן אותו לפגוע בעצמו. בכל אופן, אם יש חשש שבנך יפגע בעצמו ומתן התרופה יכול למנוע את זה ממנו, אז אפשר וצריך לתת לו.
בכל אופן, התרופות אינן פותרות את הבעיה אלא רק מקלות על הסימפטומים, ולכן הכיוןן הכללי צריך להיות בטיפולים אחרים, והדבר החשוב ביותר הוא לגלות אוזן קשבת ולתת לילד את התחושה שאת באמת מעוניינת לעזור לו ושאת רוצה שיהיה לו טוב.
אם הוא מרגיש בטיפול כזה או אחר כמיותר ואולי אף מזיק, אז צריך להאמין לו.אפשר אולי לנסות משהו אחר, ורצוי לאפשר לו בעצמו לומר את דברו איזה טיפול נראה לו כטוב ומועיל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)