מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרטןדרור17/01/2013
שלום רב , הגעתי לפסיכיאטר עקב בעיית קשב וריכוז שהייתה לי , הפסיכיאטר חשב שהיא נבעה מחרדה ולכן הוא רשם לי ריספונד , אני כבר קרוב ל-5 חודשים נוטל את התרופה והיא לא עוזרת לי , יש לציין שהבעיה שלי קשה עד כדי כך שקשה לי אפילו לקרוא , לאחרונה הפסיכאטר רשם לי פרטן ופתאום חל שיפור במצבי בעת נטילת התרופה , שאלתי היא מה יש בתרופה פרטן שהרי הוא רק נתן לי אותה כדי שתרגיע לי את האי-שקט שנוצר כתוצאה מהריספונד ?והאי שקט הזה לא הפריע לי להתרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטן - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/01/2013לדרור שלום
מדובר בתרופה העוזרת לתחושת חוסר שקט פנימי הנובע באופן נדיר יחסית עם הריספרדל ובמיוחד תחת מינון גבוה.
נראה שהרופא שלך קלע בול לתלונות שהצגת, אני מניח שהוא ישמח להסביר לך עוד על שיקוליו לתת לך את התרופה הזאת.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאור השאלה
דרור20/01/2013העניין הוא שהאי שקט הזה לא הפריע לי בהכרח להתרכז רק קשה להיות במקום אחד הרבה זמן והפרטן עזרה לי להתרכז לכן שאלתי אם יש לפרטן עוד השפעות חוץ מהתפקיד העיקרי שלה , לדוגמא אם היא מעוררת או יכולה לגרום לאופוריה , דברים מהסוג הזה שיעזרו לי להבין איך היא בדיוק עזרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאור השאלה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/01/2013אכן התרופה מעוררת במקצת ולכן לא רצוי לקחת אותה לפני השינה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)