עזרה - רטלין .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - רטלין .
    אנונימית
    21/01/2013

שלום רב ,אני בת 16 ונטלת רטלין מספר שנים ( לדעתי 8 שנים ) תחילה באופן קבוןע אחר כך הפסקה של מספר שנים ולפני 3 שנים חזרתי לקרחת בעקבות המלצה של המחכת בכיתה ח' שעל פי דבריה נראה כי אני משקיעה רבות אך ציוניי אינם משקפים זאת כי הם נעים בין 75 ל 80 , נבדקתי אצל נירולוג ( אין לי מושג אם ככה נקרא האדם שמטפל בזה ) ועשיתי את הבדיקות הידועות במחשב ללא רטלין ולאחר מכן עם רטלין ונראה שיפור עצום , והוא הסביר כי אין לי שום בעיה לחיות בלי התרופה שכן אני לא היפר אקטיבית ולא מפריעה לסובבים אותי אבל אז אצטרך להסתפק בציונים סביב ה 80 . התחלית לקחת קונצרטה עפ המלצתו והתופעות לואי היו בלתי נסבלות , לאחר מכן החלפתי לרטלין 30 מ"ג אבל זה לא שינה דבר , כלומר הציונים עלו פלאים ל 95 עד 100 אבל התופעות לואי נוראיות , חוסר תאבון שגורם לא לאכול כול היום ואז בסוף היום לתחושות בחילה וכאבי בטן שכן לא אכלתי דבר במהלך היום , לתחושת עצבים שכול רעש קטן מוביל להתקפים ( הם פנימיים כלומר אני לא מראה אותם בכיתה ע"יי אלימות פיזית או מילולית ) תחושת דיכאון וחוסר חשק לתקשר וכתוצאה מכך רגישות יתר , אני מרגישה שבכיתה אני יושבת כמו זומבי וכאילו אני נמצאת תחת השפעת סמים של ממש , אני יודעת לגמרי שאלה תופעות הלואי אך כשאר קבעתי פגישה עם הרופא הנירולוג הוא מעין " זלזל " ואמר כי התופעות לא יכולות להיות כאלה נוראיות , אבל עובדה שכן כי אני פשוט מרגישה תחושת פספוס מטורפת כשכל החברות שלי צוחקות בהפסקה ואני כמו זומבי בוהה המשהו והצחוק שלהן גורם לי להתעצבן ולפעמים אפילו סתם לבכות בצד בלי סיבה , כיום אני לוקחת רטלין 30 מ"ג רק למבחנים אבל אני בכיתה י"א ככה שעם כל הבחינות יוצא שאני לוקחת כמעט כל יום וזה פשוט בלתי נסבל ומצד שני אני מאוד מאוד פרפקציוניסטית בלימודים ולא מוכנה לקבל מתחת ל 90 מה שלא תמיד יצילח בלי הרטלין . כמו כן במשפחה יש גנטיקה של בעיות קשב אצל 3 האחים ואצל אמא , למעט ההשפעה בלימודים יש לכך השפעה גם בחיים הפרטיים אני נוהגת לאבד פלאפונים כמעט פעם בכמה חודשים ולא בשל חוסר אחראיות או הערכה מה שאנשים לא מבינים אני פשוט לא מצליחה לשלוט על זה , אני גם לפעמים מפספסת את התחנה באוטובוס ונשארת עוד תחנה מרוב חוסר ריכוז . למעשה אני נמצאת בדילמה קשה כי אני מרגישה שהרטלין סוג של " הורס " את חיי אבל מצד שני אני לא רוצה להוריד את הציונים שלי , מה עליי לעשות ? יש תרופות נוספות מלבד קונצרטה ורטלין ? ושאלה נוספת היא האם יתכן שבאמת תופעות הלואי שאני מתארת יוצאות דופן וכי אנשים אחדים מושפעים מהכדור בצורות קיצוניות יותר ? כי אני באמת לא חושבת שרמת הופעות הרגילה היא כמו שאני חווה . אשמח לתשובתך . תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - רטלין .

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    22/01/2013

שלום ליאור.

אינני רופא, אבל יש לי הצעה שאולי לא חשבת עליה.

מי אמר שחייבים לסיים את כל בחינות הבגרות בכתה יב'?

יכול להיות שמה שכדאי לך לעשות זה להפסיק עם הריטלין, ואם תמשכי קצת את הלימודים מעבר לכתה יב' ויהיה לך יותר זמן, אז תוכלי גם להשיג ציונים 90-100.

אם היו לך תוכנויות ללכת אחרי זה לצבא, אז תוכלי לבקש פטור או דחייה או קיצור שירות בשל מצבך, ואני חושב שמצבך בהחלט מצדיק את זה.

אם את דתייה לאומית, והיו לך תוכניות ללכת לשירות לאומי, גם אז אפשר לוותר על זה לגמרי; המטרה של שירות לאומי היא לאזן פערים חברתיים ולא להיות אמצעי להתהוותם.

מאחל לך הרבה הצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - רטלין . - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    24/01/2013

שלום ליאור

אכן יש תופעות לוואי לריטלין אבל הם לא כל כך עוצמתיות.

את צריכה לבחון מה עדיף לך. את יודעת ספורטאים לוקחים לפעמים ולא בצדק כל מיני תכשירים כדי להיות המצטיינים. לפעמי הריטלין הופך לטיפול כדי להצטיין ואני כפסיכיאטר סובר שזה לא תפקיד התרופה. ציונים ברמת 80 גם הם מכובדים.

בכל אופן מאחר שאיני מכיר אותך לנבכי נשמתך הייתי ממליץ גם בחינת הפן הפסיכולוגי. טיפול בריטלין שלא מצליח מחייב או מסתבך מחייב התיחסות גם מההבט הפסיכולוגי. פסיכיאטר ילדים ונוער הוא פסיכולוג לכל דבר. רצוי לבדוק גם את ההבט הפסיכולוגי של קשייך ולא רק את אפיק הנוירופסיכיאטרי.
    שילוב השניים במצבים שכאלה הוא המנצח.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו