בדיקה פסיכיאטרית לילד בן 6.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה פסיכיאטרית לילד בן 6.5
    מרינה
    07/02/2013

שלום
    יש לי בן בן 6.5, לומד בכיתה א. בבית ספר כל הזמן מתלוננים שהוא לא רוצה לבצע משימות, מרבה לצייר ולקשקש במחברות לחלום. מצד שני הוא כן מבצע חלק מהמשימות החשובות שסיכמתי איתו ועם המורה. הם גם אומרים שהוא מרבה לשחק לבד למראות שילדים אחרים רוצים לשחק איתו. יש לציין שמבחינת הידע אין לו שום ליקויי למידה, הוא קורא שוטף הוא חזק מאוד בחשבון ויש לו ידע נרחב בהרבה תחומים וגם אם נראה להם שהוא לא מקשיב הוא כן מקשיב ויודע לספר לי מה למד.הוא גם מאוד בטוח בעצמו ויודע שהוא חכם, אבל ממש לא רוצה להראות את זה בבית הספר. בבית הוא ילד שונה לגמרה, כל משימות כיתה שהוא לא עשה המורה נותנת לו להשלים בבית והוא משלים אותם מהר מאוד, מרוכז ובלי שום בעיה. הוא גם לומד לנגן בפסנטר וטוב בזה .אני לקחתי אותו לנורולוג לבדיקה והוא אמר שיש לו קווים של קשב וריכוז (על סמך מה שאומרים בבית הספר). אבל אני ממש לא יודעת אם מדובר בקשב וריכוז. כי איך יכול להיות שהוא כל כל טוב בבית ואין לו שום בעיה. אולי מדובר במשהו היתנגותי, באיזה בעיה ריגשית שלא נותנת לו לעבוד טוב בכיתה. בבית ספר הוא נראה כמו ילד מוזר אבל בבית הוא לגמרה ילד שונה. בבית ספר המליצו לנו על הבדיקה פסיכיאטרית מקיפה. מה תמליץ לנו למי לפנות, האם לאבחן קשב וריכוז בבדיקת TOVA או לאבחן בעיה ריגשית. מי יכול לעזור לנו? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה פסיכיאטרית לילד בן 6.5 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2013

לדעתי כדאי מאד להגיע לפסכיאטר אשר יוכל לעשות את האבחנה המבדלת, מה רגשי מה אורגני בדיקת tova תוכל רק לתת תשובה אם ריטלין עוזר אך לא לתת מענה לשאלות שלכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו