דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    לירון
    11/03/2013

שלום הייתי בדיכאון במשך כמה שבועות וזה עבר בגלל שאני לוקח פבוקסיל כבר שלושה שבועות וחצי.
    עכשיו יש תופעה אחרת,אני מתחיל להרגיש שעמום וחוסר חשק לפעיליות שאמורות לגרום לי להנאה כמו לשחק במחשב,
    החוסר חשק הזה מתבטא בשעמום פנימי ובחוסר יכולת להפיק הנאה מדברים.
    לפעמים זה גם מופיע בצורה אחרת,אני מרגיש מצב רוח טוב ,אבל מצד שני אני מרגיש פשוט שעמום פנימי וחוסר חשק לפעיילות וחוסר עניין,למרות המצב רוח התקין.
    כמו כן אני כבר תקופה של כמה חודשים בלי עניין לצאת עם חברים,
    ויש פעולה שהייתי עושה לפני כמה חודשים לפני שהתחלתי להיות מדוכא ,וזה לגלוש בפייסבוק,ועכשיו אין לי כבר עניין בפעולה הזאת מאז שהתחלתי להיות מדוכא.
    ולפעמים יש לי מצב רוח טוב אבל לא באלי לגלוש בפייסבוק.
    האם עצם העובדה שהתרופה קודם כל הוציאה אותי מהדיכאון זה אומר שהיא תמשיך להשפיע ותגבור על התופעות והדברים שאני מתאר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/03/2013

שלום

אל תתיאש. תמשיך בטיפול מדובר בתהליך. טיפול דיכאון זה כמו טפול בזיהום כלומר להרוג את החיידק וזהו.
    חזור לרופא וספר לו על תחושתך.

עקרוני שתהיה בטיפול בשיחות- טיפול רק בתרופות לא מומלץ.

בצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי על השאלה.

לירון
    11/03/2013

האם עצם העובדה שהשיפור במצב רוח החל,אומרת שהשיפור יכול להיות גם בשאר המאפיינים הדיכאוניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי על השאלה. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/03/2013

הוא אשר אמרתי. אז כנראה שהבנת אותי. מדובר בתהליך שלוקח זמן והוא הדרגתי. ואדגיש שוב,טיפול המבוסס רק על תרופות יציבותו פחותה לפי כל המחקרים במוכרים.

רק הוספתי לך עיקרון חשוב בטיפול. וראוי שתהרהר בו.

בברכה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבע

ורד
    12/03/2013

ד"ר סמואל תודה על תגובתך אך לא ממש ענית לשאלתי הרגעת אותי בכך שהסברת לי שפסיכיאטר זה רופא עם השכלה בפסיכולוגיה ושהשד הזה לא נורא אני בהחלט אפנה לפסיכיאטר אתה רשמת בתגובתך נימרולוג אני הייתי אצל נירולוג לא נימרולג בבקשה ענה לי אם זה דבר חמור מה שבני עושה לציפורניים שלו הכרסום הזה עד שיורד לו דם זה ניתן לטיפול ללא כדורים?אני נורא מודאגת בבקשה אמור לי ממה זה יכול לנבוע אולי מהרטלין שהוא נוטל ? האמת שלפני זה התופעות האלו לא היו אצלו ומאידך לא אוכל לומר שהרטלין לא חולל אצלו פלאים בפן ההתנהגותי ובלימודים בבקשה ענה לשאלותי והאם אפשר להגיע לקלינקה שלך אם הילד להתיעצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבע - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    12/03/2013

כמובן שאין מה לדאוג. אחרת הייתי כותב.
    חבל על הדאגות.
    תפקיד הרופא המטפל למנוע מדאגות לעלות.
    ולכן קשר ואמון ברופא כה מרכזיים בטיפול כל טיפול פסיכיאטרי גורם לחרדות.
    סוגיות שהעלת הפיכות ואינן בגדר סכנת חיים.

חבל על האנרגיות השליליות והדאגות המטרידות ללא כל תכלית. לפעמים דאגות על זוטות באות במקום דאגות במקומות המשמעותיים. ולכן קשר משמעותי עם הרופא כה חיוני . וזאת הסיבה שבזמן תחילת מתן תרופה אנו ממליצים על מעקב צפוף ואף טיפול פסיכולוגי רצוף.

יש לדעת שאם יש סכנה ממשית אפשרית חובתו של הרופא להתריע ואף לבדוק זאת באופן פעיל ועירני. ובמקרה של הטיפול הנוכחי אין צורך בכך משום סיבה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו