מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מרגיעים ילדסופי04/06/2013
בני בן 7 מטופל בקונצרטה 36, מפסח. עד לפני שבוע קיבל גם ריספאונד 1 שכל כדור זה 1MG, עפ הנחיה מרופאה שטופל הוא יכול לשתות ביום עד 6 כדורי ריספאונד . אני לא נתתי לו יותר מ1.5. עקב כך שראיתי שאין השפעה לריספונד על התנהגותו, הילד לא רגוע עם קבלת הכדור, משתעל בצורה מוזרה ואוכל בכמויות מטורפות ועלה מאוד במשקל החלטתי להפסיק אותו. כיום הילד לא אוכל באותה כמות ולא משתעל אך בשבוע האחרון הוא מאוד לא רגוע לא בגן (עולה שנה הבאה לכיתה קטנה א) ולא בבית,
האמת שאני לא יודעת מה לעשות על מנת להרגיע אותו, בשלושה ימים אחרונים כל ערב הוא צועק מאוד ולפי נסיוני זה הרבאונד שלו מהקונצרטה. רציתי לדעת אם יש כדור אחר להרגעה אשר לא משמין כל כך , והאם אולי הקונצרטה לא משפיעה עליו כבר, מה עושים כדי להרגיע את עצביו, הוא מאובחן ADHD. קשב וריכוז וגם היפר. גם בגן פתאום נהיה אלים. עקב התנהגותו אני פוחדת אפילו להפסיק את הקונצרטה שלא יהיה יותר גרוע. אודה לך למתן תשובה, אנחנו מאוד מיואשים וכל הבית שלי סובל מכך, הייתי בהדרכת הורים .
ברצוני לציין כי עד לא מזמן כן השפיעו הכדורים על הילד. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מרגיעים ילד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/06/2013סופי שלום
אני מקווה שטעית במינון הריספונד מאחר ומתן 6 כדורי ריספונד של 1 מ"ג כל כדור, זה מינון מפוצץ. אכן הטיפול הגבוה ביותר למצב זה הוא 1.5. מ"ג.
התאור שלך יכול להתאים לתופעת הריבאונד.
אגב לא כל מקרה של קשב וריכוז מחייב טיפול בסטימולנטים. הדבר מחייב הערכת איש מקצוע מיומן.
יש כדורים עם פחות ריבאונד כמו קלוניריט ואולי אדונקס.
אנא פני מאיש מקצוע בתחום הפסיכיאטריה של הילד לצורך הערכה מעמיקה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)