רוצה להפסיק לבני ריספרידל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להפסיק לבני ריספרידל
    ממ
    13/09/2013

שלום בני בן 13 במשך שנה מקבל ריספרידל וריטלין על ידי פסיכיאטר בפנימיה בו שהה היום הוא לומד בבית ספר בקהילה ואני רוצה להפסיק את הריספרידל בלבד ולהמשיך עם ריטלין איך עושים זאת? האם מפסיקים בבת אחת או בהדרגה ואיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לבני ריספרידל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    13/09/2013

שלום

תרופות הניתנות על ידי רופא מופסקות רק לפי החלטתו. הוא יתווה את הדרך .
    הפסקה על דעת עצמך בפנימיה אינה מקובלת מאחר והילד חוסה במסגרת חוץ ביתית.
    אילו הוראות משרד הבריאות והלכה רפואית מסודרת.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לבני ריספרידל

ממ
    13/09/2013

הילד כבר אינו בפנימיה הוא חזר הביתה ולומד בבי'ס רגיל בבית הוא לא תחת חסויה של הפנימיה ולכן אני פונה אליך מכיוון שכרגע אין לי פסיכיאטר לפנות אליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לבני ריספרידל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    13/09/2013

זה העיקר
    אינטרנט אינו תחליף לרופא בשר ודם...
    חובה לפנות לפסיכיאטר בשר ודם ולא להשתמש בשירותי פסיכיאטר וירטואלי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהדרגה

שמוליק
    16/09/2013

שלום.

אינני רופא. גם לי היה נסיון מר עם סבל מתופעות הלוואי של תרופות פסיכיאטריות, עד שהחלטתי להפסיקן עד דעת עצמי. וברור שיש בכך סיכון לעומת סיכוי. יש גם כאלה שהפסיקו ומצבם התדרדר, ולמעשה עדיף שייקחו תרופות.

קודם כל, עצם השאלה האם להפסיק בניגוד להמלצת הרופא המטפל, אני רוצה לומר שזו שאלה לגיטימית בהחלט.

ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית ויש לה תופעות לוואי קשות שמקשות על התיפקוד.

בעייניי זה לגיטימי לחשוב האם תופעות הלוואי בלתי נסבלות ועדיף להפסיק את התרופה מאשר לסבול מתופעות הלוואי.

ככלל, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מומץ, ויש על כך אין ספור תגובות מרופאי הפורום שאומרות את זה.

יתר על כן, ישנה תגובה של ד"ר דוידאור בפורום של הבוגרים שאומרת שכל פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

אני אישית לא מסכים עם התיאוריה של חוסר איזון כימי במח; חוסר האיזטון הוא תוצאה של בעייה רגשית, ולא מדובר בבעייה פיסיולוגית העומדת בפני עצמה.

ע"י טיפול בבעיה הריגשית ניתן להגיע להישיגים טובים יותר בלי תופעות הלוואי של התרופות. בעיניי, צורך בתרופות מעיד על כך שהטיפול הרגישי הוא לא מספיק טוב.

הפסקה בבת אחת של התרופות עלולה לגרום למעין סחרחורות. צריך להפסיק בהדרגה בקצב של 1 מ"ג לשבוע, מנסיוני האישי, הוא סביר, אבל בכל מקרה של הרגשה של סחרחורות או משהו דומה, זה אומר שהייתה הורדה חדה מדיי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק רספרידל לבני

ממ
    17/09/2013

תודה שמוליק. אני אכן חןשבת להפסיק לבני את הריספרידל וכניראה שאעשה זאת בל הוראת רופא כי אין לי יכולת לחכות לתור חודשים לפסיכיאטר ואין לי כסף על מנת לשלם לפגישה עם פסיכיאטר על כן ביקשתי זאת כאן ושוב מבקשת אני פסיכיאטר שיענה לי בדחיפות האם זה בסדר להפסיק ביום כן יום לא 1מג' במשך שבוע ואח'כ חצי מג' שבוע ואח'כ אחד לשבוע חצי מג'
    בבקשה שפסיכיאטר יענה לי המינון שהוא קיבל עד כה במשך שנה 1מג' חיום והוא בן 13

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו