מתן כדור פריזמה לנערה מתבגרת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן כדור פריזמה לנערה מתבגרת?
    אבא 1
    10/11/2013

שלום וערב טוב,
    מתחילת שנת הלימודים , בתי - תלמידת כיתה ח' עוברת תקופה קשה (בלשון המעטה...)
    מתלמידה מצטיינת , היא הגיעה למצב שהיא ממש מסרבת ללכת לביה"ס וכל ערב/בוקר הופך למלחמת עולם...
    חשוב לציין שקיימת בעיה חברתית בכיתה (קליקות וחבורות. לא שמישהו מציק לה, לפחות לא לפי מיטב ידיעתי וגם לפי דבריה).
    בימים שאין לימודים למחרת היא יכולה להיות מקסימה ונהדרת ולהתהפך ב180 מעלות תוך רגע כשמתקרב המועד ללכת לביה"ס.
    ההתנהגות שלה לעיתים קרובות לא הגיונית ולא רציונלית.
    נסיון לטיפול מול פסיכו-תרפיסטית לא צלח והיא הפסיקה אותו לאחר מספר מפגשים.
    לאחר פגישה עם פסיכיאטר הוא איבחן חרדה שמובילה לדיכאון והמליץ להתחיל במתן של פריזמה (10 מ"ג ולאחר מכן 20 מ"ג באופן קבוע)
    שאלתי , היא:
    האם מנסיונכם, פריזמה אכן יכולה לעזור במקרה זה? האם הכדור עוזר בפתרון "פוביה" מביה"ס ?
    האם הכדור תורם להעלאת הבטחון העצמי ?
    האם יש תופעות לוואי לטיפול בכדור , אשר דורשות תשומת לב מיוחדת?
    שוב נדגיש כי הדכאון שלה נובע אך ורק בקשר לבית הספר...

תודה רבה,
    אבא 1 אובד עצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתן כדור פריזמה לנערה מתבגרת? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2013

לאבא שלום

אין תשובה של כדור מתאים או לא זה לא עובד ככה. התשובה שיש צורך לעקוב.

ולגבי הטיפול בשיחות.
    הטיפול לא הצליח מכל מיני סיבות. וחשוב להבין זאת.
    יתכן כי איש הטיפול לא היה מספיק מקצועי - זה לרוב ההסבר השכיח. מסטטיסטיקות גדולות רק אחד משמונה טיפולים עולים לאוויר. ועניין ההתאמה הוא קריטי.
    יתכן גם כי תחת שימוש בתרופה הטיפול יצבור תאוצה. - וזה לרוב המקרה השכיח.

אין ספק שמתן תרופה ושיחות הוא השילוב המנצח. לרוב עדיף כי נותן התרופות במקרה שכזה יהיה גם המטפל במידה והכשרתו מתאימה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    11/11/2013

שלום.

מעניין שמשום מה גם כשאני הייתי בכיתה ח' לא ממש הייתי בקטע של לימודים...

גם אותי לקחו לפסיכולוג, אבל אני ממש חושב שזה היה בזבוז כסף, בלי שום קשר לשאלה האם הפסיכולוג הספיציפי היה מתאים או לא.

אני מניח שהשערתו של ד"ר סמואל נכונה, ואם באמת יש צורך בפסיכותרפיה, אז כנראה שאין התאמה בין הבת לבין המטפל, וזה לא מעיד שום דבר על המקצועיות שלו.

בכל אופן, יכול להיות שבכלל לא מדובר בהפרעה נפשית, והיא פשוט לא רואה כרגע חשיבות בהצלחה בלימודים, ואת העניין הזה צריך לברר איתה. אם היא לא מעונייינת בכך, או שישנם דברים שנמצאים אצלה בעדיפות גדולה יותר, ובשל כך היא מזניחה את הלימודים, אז שום טיפול לא יעזור עד שהיא לא תרצה להצליח.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו