כמה שאלות לד"ר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לד"ר
    לירון
    18/12/2013

אהלן .שמי לירון ואני בן 17.5 .
    סובל מדיכאון,חרדות,וOCD.
    ניסיתי קשת רחבה של תרופות ,רוב הSSRI ,לאחר מכן הרופא שלי נתן לי אנפרניל ,
    אך התרופה גרמה לתופעות לוואי וגם לא הועילה במצב הרוח.
    לאחר פגישתי איתו הוא רשם לי וולבוטרין XR ,כדור אחד ליום בבוקר.
    כשהפסקתי את האנפרניל,נוכחתי לדעת שאני לא ישן דקה בלילה,פשוט לא יושן.
    התייעצתי עם הרופא והוא אמר לחזור לאנפרניל בינתיים עד שנראה מה עושים.
    כעת ,אני לוקח אנפרניל 2-3 כדורים של 25 מ"ג ביום בשביל השינה.
    השינה שלי עכשיו יותר טובה,עכשיו השאלה שלי היא פשוטה ,
    ניתן לשלב את הוולבוטרין עם האנאפרניל ?
    במידה וכן,עם באחד מהימים אקום בשעה נגיד 10:30 בבוקר ,ואני יקח את הוולבוטרין ,הוא עלול לפגוע לי בשינה?כי עם הדבר הוא כך אני יעשה את כל מאמציי לקום ב8 כל יום לקחת אותו,אני פשוט לא מצליח לחזור לישון מהרגע שאני קם.
    זהו,זה כל מה שאני רוצה לדעת,פשוט הרופא שלי בחופשה ואין לי איך להשיג אותו,תודה רבה מראש. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות לד"ר

הוספת תגובה

• אה ואני לוקח גם

לירון
    18/12/2013

קלונקס 1מ"ג 3פעמים ביום,בנוסף לוריוון במקרה הצורך , וסטילנוקס לשיפור השינה
    האם יש התנגדות בין אחד מאלו לוולבוטרין עם הנפרניל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לד"ר - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    19/12/2013

שלום וברכה

תודה על האמון שאתה חש כלפי הפורום ומעלה את התלבטותך, שאינן פשוטות כלל ועיקר.

אתה אמנם בן 17.5 אבל לפי החוק גם להוריך יש חלק בקבלת ההחלטות
    אני מניח שאתה מטופל אצל רופא עצמאי או רופא פרטי, מאחר ובמרפאה ציבורית קיים גם שירות של רופא מחליף.
    אני גם מקווה שהרופא המטפל יצא לחופשה קצרה מאחר ובמצב שאתה מתאר הוא היה כנראה ממנה רופא מחליף. חשוב שתבחן מתי הוא חוזר מחופשתו.

ובמידה והחופשה ארוכה מאוד יש לבדוק טיפול במסגרת טיפולית יותר רצופה .
    איני יכול להציע לך שינוי בטיפול מסיבות מקצועיות וגם משפטיות. וכמובן שאיני מכיר את כל הצדדים של טיפולך.

במקרים כאלה ,במידה והסבל ניכר אפשר לפנות עם ההורים לחדר מיון פסייכאטרי באזור מגורך. באם אתה לומד בבית ספר להפרעות נפשיות כפי שלרוב זה קורה אפשר להתייעץ עם הפסיכיאטר של בית הספר.

חשוב להדגיש ולהבליט שבנוער וילדים אין טיפול בהיקף תרופות כה נרחב ללא קשר פסיכולוגי. כמובן שרצוי שהרופא מנפק התרופות יעשה זאת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדגיש את המשפט האחרון

שמוליק
    19/12/2013

שלום.

מסכים בהחלט עם כל מה שד"ר סמואל הנכבד כתב.

אני רק רוצה להעיר שלירון כתב הרבה מאוד על הטיפול התרופתי, ולכן אני חושב שצריך להדגיש את המשפט האחרון של ד"ר סמואל האומר שחשוב מאוד לשלב טיפול ריגשי (בדרך כלל מדובר בפסיכותרפיה).

דעתי האישית היא שחוסר האיזון הכימי שאותו התרופות נועדו לפתור - שאין חולק על כך שמדובר אך באחד המרכיבים של הבעייה ולא בכל הבעייה - הוא תוצר של שאר המרכיבים.
    בין כך ובין כך, טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול לבטל את הצורך בתרופות, וממילא לא יהיה צורך להתמודד עם תופעות הלוואי שלהן.

בהצלחה רבה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו