מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה...אור23/03/2014
טוב... רציתי לדעת אם תוכל לייעץ לי.
אני בת 17 כיתה יא, החבר שלי, אנחנו ביחד שנה, מאושפז כבר חודשיים במחלקה פסיכיאטרית בגלל דיכאון, מחשבות אובדניות ולאחרונה התחילו להיות לו גם סוג של הזיות. הוא לוקח כדורים. הוא לא ממש משתף אותי במה שעובר עליו ואני מבינה שזה לא משהו שהוא ממש רוצה לדבר איתי עליו,אני רואה אותו כל סוף שבוע כשהוא חוזר הביתה. בקושי מדברת איתו במשך השבוע כי נורא קשה לתפוס את הטלפון במחלקה. הוא אף פעם לא היה הבן אדם שמשתף ומדבר והוא לא מספר לי יותר מידי רק טיפה על מה שהוא עושה במחלקה וטיפה על האנשים ודברים קטנים כאלו.
ממש קשה לי להתמודד עם זה. ובעצם אני גם לא בטוחה איך. יש לי תקופה ממש קשה בזמן האחרון מבחינת זה שקשה בבית ספר ושאני לוקחת קיורטן שמאוד משפיע לי על המצבי רוח והוא נורא נורא חסר לי. הוא באמת החבר הכי טוב שלי ואני פונה אליו כמעט עם כל דבר. אני מכירה אותו כמעט חמש שנים ויש לו מקום מאוד גדול בחיים שלי ובגלל זה בעיקר כל כך קשה לי. הוא ביקש שאני לא אספר לאף אחד ולמרות שחברה מאוד טובה שלי יודעת כי הוא סיפר לה הוא ביקש שאני לא אדבר איתה על זה. אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם זה. אני מרגישה חנוקה סוג של. טיפה חסרת מצב רוח ופשוט אין לי ממש חשק לדברים. במיוחד בשבועות האחרונים יש טיפה החמרה במצב שלו התחילו להיות לו הזיות והוא נורא קר ומרוחק, ולפעמים אני פשוט מוצאת את עצמי בוכה וטיפה מתפרקת כי נורא נורא קשה לי להתמודד עם זה.
קיצר, כל החפירה הייתה כדי לשאול אם תוכל לתת לי כמה טיפים שיעזרו לי להתמודד עם המצב בצורה טיפה יותר טובה. אני ממש ממש ממש לא רוצה להיפרד ממנו ואני גם לא רואה איך זה יועיל למצב אבל נורא קשה לי להתמודד עם זה ברמה האישית. ברור שלהיות שם בשבילו ולתמוך זה מובן מאליו אבל איך להתמודד עם זה ביני לבין עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה ממי שעבר אישפוז
שמוליק24/03/2014שלום אור.
אישפוז פסיכיאטרי היא חוויה מאוד לא פשוטה. אני אומר את זה כמי שחווה את החוויה הזו על בשרו.
בזמן שנמצאים בבית החולים, ישנה נטייה חזקה מאוד להסתגר, להתרכז בהתמודדות עם המחלה, ולכן, לפעמים שוכחים את האנשים הקרובים.
אני חושב שעצם הידיעה הזו, יכולה לעזור להתמודד עם המציאות הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/03/2014לאור שלום
אכן זה כואב. ואין מה לעשות עם כאב אלא לדבר אודותיו עם מישהו. לשחרר.....
את יכולה לפנות ליועצת בית הספר, גם לחברים טובים אחרים, במצב מסוים גם להורים.
עצות קטנות זה לנסות לפתוח את לב לעוד דברים , דברים טובים שקורים לך. להבין שהסיפור של החבר זה לא הכל בחיים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)