מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך יודעים מהי הבעיה?יערה17/04/2014
שלום
בתי בת 13, אני במערכת יחסים ארוכה.
בתי עברה טלטלות לא פשוטת לצערי עקב הגירושין ועוד . נולדה עם בעיות משמעותיות בוויסות תחושתי. והתנהגויות של פגיעה עצמית (כיום אין פגיעה עצמית כפי הידוע לי אך יש התקפי זעם מאוד קשים לאחרונה)
באישיות שלה מאוד רגישה מופנמת ועדינה אך יחד עם זאת המון התקפי זעם שמופנים כלפי עצמה.
בחודשים האחרונים לא קרה שינוי מהותי בחייה אך התנהגותה השתנתה מקצה לקצה.
התרסה כלפיי בצורה קשה, חוסר מוכנות לקבל אף כלל ממני שנהוג בבית, אין רצון להתגמש כלל. (חלק מהדברים שהציקו לה שיניתי כפי שחשבתי שהיא פשרה , אך לאחר מכן התברר לי ממנה שזה בעיניה כלום כי "או הכול או כלום")
איומים כגון "אם לא תתני לי לעשות מה שארצה (מתי לישון כולל שינה בשעות שהן יותר כבר בוקר מאשר לילה, כמה זמן ובמה לצפות בטלוויזיה באופן חופשי, שימוש בסלולרי שקניתי לה לאורך זמן בלתי מוגבל גם בתכנים ,אכילת ממתקים במקום אוכל ועוד, הליכה לבי"ס "אם מתחשק") אז אעבור לאבא" "אלך לרווחה ואתלונן עלייך על דברים שלא עשית ולא אכפת לי להמציא"
החינוך שאני מעניקה לה כולל סדר יום קבוע אך גמיש בהתאם לנסיבות, אני עקבית וחושבת שאני מעניקה לה המון אהבה.
בתקופה האחרונה החלה בטיפול פסיכולוגי . כרגע המטפלת לא רואה בעיה
חוץ מבית הספר שגם שם החלו גלישות בבעיות התנהגות לאחרונה, אני היחידה כלפיה מופנית העויינות והאמירות הקשות.
לדברי אביה ואשתו ההתנהגות אצלם מושלמת (הם מעניקים חופש מוחלט או יותר נכון סביבה ללא גבולות כלל. כפי רצונה והיא אכן כך נראה נהנית מזה)
כרגע המצצב סטטי של ניכור כלפיי וזעם אך לפני כן היו מעברים חדים במצב הרוח אפילו תוך שעות.
אמירות כמו "אין לי רגשות" ועוד.
עשתה כמה מעשים שיכלו לסבך אותה ולמזלי גיליתי זאת בזמן ועצרתי זאת כפי יכולתי. היא לא מבינה עד היום מה הסכנות ומבחינתה מה שעשתה הוא נורמלי. יש לה צורך אדיר בתשומת לב ולעתים אני תוהה מה היא עוד תעשה כדי לקבלה.
הייתה מאוד קשורה אליי וכיום החליטה שאני לא קיימת בעבורה ורק אשתו של אביה שנישא בשנית היא האמא שלה.
מודעת לכך שלא תוכלו "לאבחן"
אך בהתחשב בכך שבגיל ההתבגרות פורצות לצערי גם הפרעות נפשיות (יש במשפחה הקרובה לצערי תורשה (דודה וסבתא) ) איך ניתן לדעת האם זהו מרד בלבד או שמא יש כאן אכן בעיה?
האם יש איזשהם סימנים שמבדילים או שהכל נראה אותו דבר?
איך יודעים לפני שמאוחר מדי שזה לא סתם נניח מרד גיל ההתבגרות וזה משהו אחר?
ההתנהגות שלה השתנתה מהקצה לקצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים מהי הבעיה? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/04/2014לאימא היקרה שלום
טיפול פסיכולוגי בנערה ללא קשר טיפולי להורה זאת שגיאה יסודית.
יש לבדוק עם הפסיכולוגית המטפלת מי מלווה אותך בסבך המורכבות שאת מפרטת.
יעוץ על דפי האינטרנט במקרה כה סבוך יכול במצבים מסוימים אף להחטיא את מטרתו ולגרום לנזק, ולכן ליווי אישי חיוני.
הדבר עקרוני ואין לחמוק ממנו.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)