הילד מרבה בנשיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד מרבה בנשיקות
    מודאגת
    12/04/2008

יש לי ילד בן 5 והוא מרבה לנשק אותי ואת האח הקטן שלו בן שנתיים ואוהב להיות לצדי ובמגע איתי..
    לפעמים חושבת שזה דבר טבעי ושהוא רושה לחוש את אהבתי ולפעמים זה מזיק לי ומפחיד אותי...

יש לו גם התפרצויות זעם ואפשר לעצבן אותו בקלות..

מה לעשות בקשר לדברים האלה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד מרבה בנשיקות

הוספת תגובה

• פנים רבות לנשיקה בגיל חמש

ד``ר אליהו סמואל
    13/04/2008

לאימא המודאגת שלום!!!

נשיקות בגיל חמש אינן נדירות. אולם את כנראה מתכוונת למהויות שאינן בהכרח נשיקות אקרעיות.
    לא ברור לי למה את מתכוונת ואצטט " ולפעמים זה מזיק לי ומפחיד אותי...".
    התחושות הסוביקטיביות שלך חשובות לצורך זה . אין גם ספק כי תגובותיך לנסיונות המגע הגופני שלו יוצרות אצלו תגובות נגדיות. ומדובר בתקשורת בין אישית שראוי כי תבדק אצל איש מקצוע הבקיא בתחום זה ובמיוחד בגילאים אילו.
    אציין רק שיש ילדים הזקוקים למגע ,ואשר את בטחונם ורגיעתם הם משיגים במגע. המיניות המובעת אצל ילדים בגיל זה דרך המגע שונה מזאת של מבוגרים . יתכן ויש קשר בין הצורך במגע והתפרצויות זעם בכך שאין הוא מסוגל להמליל את תחושותיו במילים. עצתי להמליל את תחושותיך במילים כמו "אני אוהבת אותך" "אתה מכאיב לי" וכך הלאה. יש מעשים המצטמצמים כאשר מופיעים המילים.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון הפסיכיאנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו