מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוילפטיל לתינוקת בת שנתייםחגית חיון30/07/2014
אני מאוד מודאגת...הבת שלי חודש הבא בת שנתיים,והתחלנ לה טיפול
בתרופה נוילפטיל טיפה אחת בלילה ואחרי שני לילות התחלנו טיפה בבוקר טיפה בלילה...אבל אני לא רואה שום שינוי בהתנהגות שלה....היא עדין מתעוררת בלילה לפחות פעמים בוכה צועקת ....במהלך היום היא חסרת שקט כמו לפני הטיפול..יכו ת להיות שהטיפול לא משפיעה על הילדה?הרופא ההתפתחותי נורולוגי שלה לא בארץ אין לי עם מי לדבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק30/07/2014שלום חגית.
אינני רופא.
מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית. יכול להיות שהתרופה עדיין לא משפיעה. יכול להיות שהתרופה איננה מתאימה, וצריך תרופה אחרת. כמה זמן צריך לחכות על מנת לקבוע בוודאות שהתרופה איננה מתאימה - זו באמת שאלה לרופאים הנכבדים של הפורום והם ישמחו לענות.
בכל אופן, לגבי הטיפול התרופתי, ישנן שלוש גישות בקרב הפסיכיאטרים: גישה אחת אומרת שצריך לטפל רק בתרופות, גישה אחרת אומרת שעיקר הטיפול צריך להיות ריגשי, והגישה השלישית אומרת שצריך לשלב בין השתיים. דעתם של הרופאים של הפורום היא שצריך לשלב בין השניים, אך עדיין צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
כדאי לדעת שהטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהמרכיבים של הבעייה, וגם אם התרופה מתאימה. כדאי למצות טיפול בשאר המרכיבים.
כשמדובר בילדים ונוער - תמיכה מההורים היא גם כן חלק מהטיפול.
לפעמים, תופעות הלוואי של התרופות בלתי נסבלות, ובשל כך נאלצים לחשוב בעיקר על הטיפול בשאר המרכיבים.
כיון שמדובר בתינוקת בת שנתיים - לא בטוח שניתן לתת טיפול ריגשי, אבל יכול להיות שתמיכה מההורים יכולה לעזור. אינני רוצה לשלוח סתם כך אצבע מאשימה, אבל דברים כאלה יכולים לקרות מבלי להיות מודעים לכך, ואולי שווה לבדוק את העניין בצורה יסודית יותר עם הרופא המטפל.
איך שלא יהיה - חכי גם לתשובה של הרופאים. היריעה קצרה מכדי לספר בשבחם :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוילפטיל לתינוקת בת שנתיים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/07/2014לחגית שלום
איני מסכים עם טיפול זה בנסיבות שאת מפרטת.
רצוי לפנות לגוף המייעץ בפסיכיאטריה של הגיל הרך
מרפאות אילו פזורות בכל חלקי הארץ.
אפשר להתיעץ עם רופא הילדים אני מקווה שהוא יכוון אותך.
יש משהו בתשובתו של שמוליק, טיפול בנוילפטיל בגיל זה ניתן לעיתים נדירות ביותר, ויש למצות טיפולים אחרים שמרפאת הגיל הרך יכולים להציע.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכאנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי היה ככה וב"ה ללא תרפה עבר
ברכה04/08/2014היא רק בת שנתיים זה יעבור הרי גיל שנתיים זה גיל קשה הבן שלי שהיה בגיל שנתיים לפחות שלוש או ארבע בעמים היה קם באמצע הלילה בין אחד שתיים לארבע צורח בהיסטריה היה קשה להרגיע אותו לא ידענו ה לעשות הרופאה אמרה זה יעבור בעלי היה מיואש רצה לקחת אותו לנוירולוג ברוך השם עבר אל תתני תרופה עם הזמן יעבור היא קטנה ....עם הגיל יעבור לה ב"ה ללא צורך לתרופה וטיפ שכדאי ומומלץ לעשות ללכת לרב (אמיתי) שיברך אותה בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)