חרדות ילדים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות ילדים -
    בן 12
    03/10/2014

ילדי כיום בן 12
    מאז היותו קטן התמודד עם קושי בפרידות, פחדים דימיוניים, פחדים קיומיים וכו.
    החל מגיל 9 חלה הקצה ברגשות ובגדול אנו חוווים איתו התפרצויות זעם , קושי ביקיצה, קושי בשינה, מרד מוקדם וכו.
    בני הוא ילד שמח מאודד, חברותי, מקובל ואהוב אך מתמודד בבית עם רגשות מוקצנים.
    אנו בטיפול פסיכולוגי מתמשך, המטפלת טוענת כי לבני קשיים בויסות ריגשי .
    בימים האחרונים לאחר שנחשף לסרט אימה עם חבריו הוא חווה בלילות התקפי חרדה המלווים ברעד, נשימה קצובה, ומתח נפשי גבוה.
    הוא מגיע למיטתנו ואני עוזרת לו להסדיר נשימה, לא לפחד מהרעידות ומהפחד עד שהוא נרדם (נמשך כשבוע)
    שאלותי הן:
    1. האם מהדברים האמורים נראה כי בני זקוק לאיבחון פסיכיאטרי בנוסף לסיוע הפסיכולוגי?
    2. האם התופעות המתוארות מאפיינות ילדים בני גילו או שאכן הן מוקצנות
    3. אנא הכוון אותנו איך לסייע לו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ילדים -

הוספת תגובה

• חרדות ילדים - - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    05/10/2014

לאימא שלום

חשוב להדגיש שכל פסיכולוג המתמודד עם קשיים כגון אלה ואף יותר קלים חייב להעזר בפסיכיאטר כליווי. יש מדינות שזה מצוי בחוק....
    אין ברירת של :או פסיכיאטר או פסיכולוג. לפסיכיאטר השכלה רחבה הכוללת גם פסיכולוגית ולכן רצוי ובמיוחד במקרה זה להיות גם ביעוץ פסיכיאטר ילדים ונוער.
    לא כל ביקור אצל פסיכיאטר מסתיים במתן תרופות.....
    כל דבר הינו בגדר איפיון ומאידך הקצנה. יש מצבים נדירים ביותר שהם בגדר מחלה אנושה. פסיכיאטרים מטפלים בעיקר במצבים מהסוג שאת מתארת.
    הבעיה שיש הרבה פסיכולוגיים ומעט פסיכיאטרים ולכן מגיעים לפסיכיאטרים בעיקר מצבים קשים....
    אבל הערכה פסיכיאטר ילדים ונוער הייתה נחוצה כבר בעבר.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר הערות

שמוליק
    07/10/2014

שלום.

אני רוצה להוסיף מספר הערות:

מכיוון שהייתי מטופל בתרופות אחרי אישפוזים כפויים, וסבלתי סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן, אז אני בהקצנה הרואה בטיפול הפסיכולוגי עיקר, אבל כל מטופל מגיב אחרת לתרופות ויש מטופלים שמרוצים מהטיפול התרופתי, וכמובן שישנם מצבים קשים, שבהם צריך טיפול תרופתי.

מסיבה זו, אני רוצה להעיר שלא צריך להירתע מטיפול תרופתי כשיש בכך צורך, ואפילו מאישפוזים לא צריך להירתע. טיפול בבעייה אינו "הרמת ידיים"; הזנחת הבעייה היא הרמת ידיים.

מבחינתי, כשנתנו לי תרופות כשהייתי במצב פסיכוטי - זה היה הדבר הטוב והנכון, ולא הייתי רוצה משהו אחר. יש לי אמנם ביקורת לגבי מה שהיה אחרי זה, כשחזרתי לעצמי, ולא ארחיב על כך כאן.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו