מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של טיפול בטיקיםאמא מודאגת23/10/2014
מה הסיכונים לתופעות לוואי של ריספרדל במינון 0.5-1 מ"ג לטיפול בילדה בת 10?
איזה תופעות לוואי שכיחות במינון זה?
קלוניריט לא עבד בכלל.
אני מתלבטת אם לטפל או להשאיר את הטיקים ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שונה ממטופל למטופל
שמוליק23/10/2014שלום לאימא.
אינני רופא.
ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית. לא שמעתי אף פעם שהיא אמורה לטפל בטיקים, אבל יכול להיות שהתרופה הזו יעילה נגד טיקים ואינני יודע על כך, וגם יכול להיות שישנם מקרים נדירים שבהם התרופה אמורה לטפל בטיקים. כדאי לברר את העניין אצל הרופא המטפל.
מתוך הערכה רבה לרופאים של הפורום, אני בטוח שהם יתנו תשובה מדוייקת יותר האם ריספרדל יכולה להועיל לטיקים.
על פי נסיון אישי כמבוגר, לקחתי ריספרדל אבל במינונים גבוהים יותר (4 מ"ג ליום), והתרופה הזו עשתה אותי זומבי; סבלתי בעיקר מעייפות חזקה שפגעה קשות בתיפקוד.
עם זאת, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אין להסיק מכך מסקנות, ובוודאי כשמודבר בגיל מבוגר ובמינון שונה.
בכל אופן, תופעות הלוואי האלו חלפו כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופה, ועד כמה שידוע לי תופעות הלוואי חולפות בדרך כלל אם מפסיקים את התרופה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפורמציה נוספת
אמא מודאגת23/10/2014מדובר בילדה שנמצאת על גבול הספקטרום האוטיסטי (ועם רקע משפחתי של הפרעות בספקטרום -בתפקודים הגבוהים-בערך אספרגר) כך שצריך לקחת בחשבון את פרופיל התגובות השונה לתרופות לעומת התגובה באוכלוסיה הנוירוטיפיקלית.
בקיצור,
מה רמת הסיכון,
ומה תופעות הלוואי הצפויות במינון זה.
אין בעיות התנהגותיות או רגשיות דרמטיות נלוות .
מדובר בטיפול להפחתת טיקים מוטוריים קשים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של טיפול בטיקים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/10/2014לאמא המודאגת שלום
כל תופעות הלוואי הרשומות אפשריות.
אבל הסיכון קטן יחסית.
הבעיה עם הטיקים שהם גורמים לילד עגמת נפש ודחיה חברתית ובעקבות זאת יתכן גם צלקת נפשית מתמשכת. אגב באם הכללה זאת אינה נכונה אז אפשר לוותר על הטיפול.
יואר כי הטיקים חולפים ללא קשר למתן תרופות, כך גם באוטיזם קל או קשה.
יש לעשות את ההערכה מה היתרון לעומת החסרון.
אי אפשר לבצעה מעל דפי הWEB - בשביל זה יש רופאים במציאות
העוקבים ומטפלים בילד.
בכל מקרה אין טיפול בתרופות ללא טיפול נלווה נוסף.
בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא מודאגת26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, ועוד משהו
אמא מודאגת05/11/2014הפסיכיאטרית שהנוירולוגית הפנתה אותנו אליה,
החליטה לא לתת כרגע תרופות אלה לחכות עוד כמה חודשים לראות איך דברים מתפתחים,
והמליצה לנו שאם אנחנו יכולים נפנה ליחידה מסויימת להפרעות תנועה להערכה טובה יותר של המצב והטיפול האפשרי (זה כמה שעות נסיעה ממקום מגורינו-אבל נעשה את זה).
רק חשוב לי לאמר,
שאנשים (כולל אני)
מאוד פוחדים לפנות לפסיכיאטר כי ברור להם שהוא ייתן תרופות.
מסתבר שזה לא המצב, ומאוד שמחתי לגלות את זה.
מאוד שמחתי לגלות שהנוירולוגית שחשבה על תרופה מסויימת שהיא לא מורגלת בה, העדיפה להפנות לפסיכיאטר שמכיר יותר תרופות כאלה,
ושגם הפסיכיאטרית העדיפה לא לעשות משהו שהיא לא בטוחה בו.
ותודה גם לך שענית לי על שאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, ועוד משהו - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/11/2014תודה על תגובתך
את מוקפת אנשי מקצוע מוסריים וטובים ואני שמח על כך.
חשוב רק לדעת שבעבר ייחסו את הטיקים לחלק אינטגרלי של הספקטרום או הפרעה מפושטת ולכן נמנעו לטפל בהפרעה זאת.
כיום הגישה אחרת.
כידוע התחום אינו סגור והמילה האחרונה טרם נאמרה.
כל מקרה לגופו , וכל איש מקצועו וניסיונו ודעותיו עימו.
עצתי העמוקה שהתגבשה ברבות הימים. שקשר משמעותי ומאמין עם הרופא המטפל זה לב הטיפול. הגישות שונות מרובות ואף קוטביות ,אבל בסיס האמון עם הרופא אחד והוא העיקר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)