מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותרונה06/11/2014
ילד בן 7 בגיל 3 נולד לו אח, חודש אחרי החלו לו טיקים בצואר , שהלכו והשתנו קולייים ותנועתיים ונרגעו ושוב התפרצו, בנוסף אובחן עם הפרעת קשב וריכוז והיפר אקטיביות, ויסות תחושתי,אימפולסיביות.
הילד בכיתה ב והחודש החלו לו טיקים קוליים ותנועתיים עם הראש בנוסף לכל האבחנות שאמרתי. לא מטופל בשום כדורים מטופל בהידרותרפיה .
הילד הזה אהוב בבית ומורעף בנשיקות וחיבוקים יחד עם זאת הוא ילד קשה ביום יום,קשה מאוד לחנך אותו להתנהגות נאותה ומנומסת ליד אנשים, במקומות, הוא משתולל ומציק המון לאח שלו ולילדים בכיתה, לוקח המוןם פעמים של בקשות עד שהוא מסיים מטלה כמו להתלבש בבוקר, בתמונה הככוללת יוצא שהרבה כועסים עליו על התנהגותו ,אני במיוחד כי רוב הזמן הוא איתי,ככה מגיל 4 בערך, ..לאחרונה הילד טוען שהוא מרגיש מידיי פעם עצוב ולא יודע למה..ואני חושבת אולי הוא מרגיש סוג של דכאון..הייתכן?..הייתכן שאני עם הכעס היומיומי עליו בגלל ההתנהגות שלו גרמתי לו במשך הזמן לפתח דיכאון וטיקים?..למרות האהבה במקביל הוא מקבל המון נשיקות וחיבוקים בלילה בעיקר, כי הוא לא ישן לבד הוא רוצה שאשב איתו עד שירדם אז זה הזמן שאני קוראת לו סיפור והוא מקבל המוםן אהבה...
לציין שהוא אהוב בכיתה על הילדים למרות ההצקות..ייתכן שאני הורסת אותו?... אני מלאת רגשות אשמה... ייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/11/2014לרונה שלום
תחושות האשמה זה עוד סוג של מעידה. יש כוונות טובות וזה העיקר.
כפי שאת מתארת יש לך ילד עם קצת צרכים מיוחדים, לא מעט ילדים כאלה יש, אשר בסוף הם מסתדרים.
ללמוד כיצד לספק ילדים עם צרכים מיוחדים אנו לא לומדים בבית הורינו או שזה נמסר בגנים... את זה צריכים לקבל מאנשי מקצוע. ממש כמו שאנו נגשים לעורך דין כאשר קונים דירה וכך במקרים אילו. וזה לא אומר שאת טעית.
כל ילד ומינון החיבוקיםש הוא זקוק. את החיבוקים ונשיקות יש לדעת מתי לתת, איך לתת, וכמה לתת. הכמות חשובה פחות מהאיכות. ואת זה צריך ללמוד מהחיים ומטיפים של אנשי מקצוע.
הדברים שאתא מספרת צריכים עזרה מאיש מקצוע, אני מקווה שכך גם הילד יסבול פחות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)