השפעה בעייתית של ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה בעייתית של ריטלין
    אמא
    22/04/2008

יש לי ילד מקסים בן 4.5. הבן שלי אובחן כ ADD והתחיל לקבל לפני כחודשיים וחצי ריטלין במינון 5 מ"ג בוקר+5 מ"ג בצהריים. התוצאות היו מדהימות. הייתה רגרסיה אחרי כחודשיים. התייעצנו עם רופא הילדים (קבענו תור לנוירולוג ילדים למוקדם האפשרי בתחילת מאי) והעלינו לו את המינון ל- 10 מ"ג בבוקר ו- 5 מ"ג בצהריים. אחרי שבוע וחצי הילד נכנס להזיות קשות, צעק שקוראים לו בשמות, פחד שבאים גנבים, לא ישן לילה שלם ודמיין ממש דפיקות בדלת. חיבקנו אותו והרגענו אותו. הפסקנו מייד את הטיפול. ההזיות הפסיקו תוך יום וחצי, הוא ישן טוב כבר למחרת בצהריים ובלילה.

כרגע - הוא בלי טיפול בכלל. ההתנהגות שלו מאוד אימפולסיבית והיפראקטיבית. ניתן לומר שהוא ADHD ולא ADD. הוא חוזר מספר פעמים ביום על טקס חדש שלא היה בעבר וצועק שקוראים לו אסף ולא (ואז נוקב בשמות שהוא טען שקוראים לו בזמן ההתקף של ההזיות). הוא לפעמים אומר זאת פעם אחת, ופעמיים שלוש ביום נכנס ממש ללחץ, ואומר את זה מספר פעמים.
    מה זה אומר ההתנהגות הזו? האם חל נזק בגלל ההתקף של ההזיות? זה אמור להיפסק? האם יש קשר בין פסיכוזה והתפתחות סכרת נעורים חס וחלילה? (פחד שעלה לי בי היום, הילד מעולם לא סבל מבעיית סוכר גבוה או משהו כזה), מה עלינו לעשות? התור לנוירולוג עוד שבוע. לקחת אותו לפסיכיאטר של ילדים? בדיקות דם? בדיקות אחרות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעה בעייתית של ריטלין

הוספת תגובה

• פסכיאטר ילדים

ד``ר אבי שפירא
    23/04/2008

קשה לתת תשובה מעמיקה מבלי לבדוק את הילד. לדעתי חשוב לפנות לפסכיאטר ילדים בהקדם כדי לעשות הערכה מקיפה. מתן ריטלין לילדים מתחת לגיל 6 בד"כ מצריך זהירות רבה יותר, יש יותר נטיה לתופעות לוואי. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו