מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 12 התקפי חרדה והקאותלי27/04/2015
היי לכם
בתי בת 12 התחילה לקחת ציפרלקס בעקבות מצב רוח ירוד והפרעות חרדה וטיקים
התחלנו חצי כדור ולאחר שבועיים לקחנו כדור שלם כפי שהרופאה הפסיכיאטרית המליצה וזה גרם לבתי להחמרה ולהתקף חרדה קשה, כעת היא מפחדת לקחת מינון של כדור שלם בעקבות ההתקף, מצד שני היא מבינה שחצי כדור לא מספיק כי עובדתית החרדות עדיין שם..בימים האחרונים היא הקיאה כל לילה והיתה ערה ביומיים האחרונים בלילה כתוצאה מכי שקט נפשי וקושי להירדם, נתתי לה טונייט וולריאן שמעט עזר, ניסיתי לתאם עם הרופאה המטפלת אך התור שנקבע אליה רק לעוד שבועיים והיא לא נגישה ולא זמינה, ברור לי שכדאי רופא פרטי שיטפל בכדי שיעקוב אחרי הטיפול ויהיה לנו זמין כשהטיפול בחיתוליו
קשה לנו אך בטוחני שעם טיפול תרופתי מתאים זה יסתדר לא?!
מישהו פה מכיר את תופעת ההקאות ברגעי לחץ??
אוףףףף זה קשה
אני מבקשת להמלצה על רופא פסיכיאטר לילדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק30/04/2015שלום לי.
אינני רופא.
קודם כל, כל הכבוד על ההתמודדות והנכונות לסייע לביתך. כשמתמודדים - מצליחים.
הרופאים בפורום עיקבים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים.
בלי שום קשר, טיפולים פסיכולוגיים יכולים לתת את האפקט של איזון כימי שאותו התרופות באות לפתור, כך שיכול להיות שבסופו של דבר, לא יהיה צורך אפילו בחצי כדור.
אני ממליץ על הרופאים של הפורום; הן על ד"ר שמואל והן על ד"ר שפירא; במשך כמה שנים שאני פעיל בפורום, אני מאוד מעריך אותם :-)
עם זאת, אני חייב לומר את כל האמת שאני מכיר אותם רק מהפורום. הסיפור שלי הוא שעברתי ארבעה אישפוזים כפויים, ואבחנתי בסכיזו-אפקטיב. תודה לא-ל הצלחתי לקום על הרגליים, ומאז ראיתי לנכון להשתתף בפורמים ולעודד אנשים להתמודד עם קשיים נפשיים ולתרום מהנסיון האישי שלי בהתמודדות, הן עם המחלה והן עם הסטיגמה החברתית.
אני מאחל לך ולביתך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
לי01/05/2015ראשית תודה על העידוד, חוץ מזה אני שמחה בשבילך שאתה עומד על רגלייך מתמודד וחזק!
ובקשר לבתי, אם לא אדאג לך איך אוכל לחיות כשהיא כך?!
תודה על מילותייך
אנחנו בתחילת תהליך יהיה טוב בעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 12 התקפי חרדה והקאות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל01/05/2015שלום
התופעה מוכרת
וזה יחלוף. מדובר בתופעה שחוזרת עם הזמן מכירים בה ומסתגלים אליה.
הטיפול כרוך במתן תרופה וכן שיחות עם הילד.
לחצים של האימא לא יקלו על הילדה להחלים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)