ocd - תורשתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd - תורשתי?
    שרון
    01/06/2015

שלום,

הייתי רוצה לדעת האם OCD עובר בתורשה.
    אני סובלת מזה כ 15 שנה מאוסידי, עם טיפול התנהגותי + תרופות הצלחתי להתגבר על רב הסיממנים האוסידיים ( התבטא בעיקר בשיטפת ידיים + בדיקות ),
    אני מפחדת להכנס להריון שמא הילד שלי גם יסבול מאוסידי, לכן היית רוצה לדעת אם אוסידי זה תורשתי הוא סבבתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ocd - תורשתי?

הוספת תגובה

• גם וגם

שמוליק
    02/06/2015

שלום שרון.

אינני רופא.

O.C.D. כמו שאר מחלות הנפש יש להם גם מרכיב תורשתי וגם מרכיב סביבתי. אם לבן הזוג שלך אין הפרעה פסיכולוגית - אז הסיכויים להעביר את ההפרעה בתורשה קטנים עוד יותר.

ב 9.12.14 מישהי כתבה את ההודעה הבאה בפורום של המבוגרים והיא בהחלט שווה ציטוט:

"אולם גם אותי הטרידה השאלה בדיעבד, האם הורשתי לילדי את הרכיב הגנטי לפגיעה הנפשית ממנה אני סובלת. במקרה שלי מדובר בהפרעות באישיות ולא במחלת נפש, אך גם בה יש רכיב גנטי של אגו פגיע (=רגישות יתר). גם אם כן, הורשתי להם עוד דבר חשוב: שבבעיות מטפלים וטיפול נכון מאפשר תפקוד מיטבי ואיכות חיים. בעצם היות בעלך מטופל הוא מעניק לילדיו דגם להורה הדואג לבריאותו ואבא יציב ומתפקד, במילים אחרות, סביבה בריאה להתפתחותם.

"רק טוב

"נאוה".

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd - תורשתי? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/06/2015

לשרון שלום

החדירה הגנטית אינה גבוה. את יכולה ללכת ליעוץ גנטי.
    אף איש מקצוע לדעתי לא ימליץ על הפלה בשל סיכון לתורשה של הפרעה כפייתית.

יש כיום טיפולים מצוינים ויעילים ולכן אין טעם לחשוש.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סמואל המשך פניה

שרון
    07/06/2015

שלום לד"ר סמואל,

ראשית , תודה על תשובתך
    אחדד כי אנני בהריון, מאחר ובן זוגי מאוד רוצה ילד , חולפות בראשי מחשבות אייך אביא ילד שיתכן וישא את המחלה, ולשם כך אני מתיעצת איתך
    לבן זוגי אין הפרעה שכזאת ( נהפוך הוא , הוא אדיש , ורגוע מטבעו) מנגד לא נראה לי שהוא מבין מה זה אוסידי, אם הוא אומר לי , שאין לו בעיה שהילד יהיה עם אוסידי , יש הרבה יותר דברים גרועים מאוסידי, לטענתו
    ולכן אני חוששת אייך נתמודד עם יצא לנו ילד עם אוסידי,

אשמח אם תנחה אותי איזה בדיקות גנטיות אני יכולה לעשות בעניין והיכן

תודה רבה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סמואל המשך פניה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    07/06/2015

שאלתך ברורה למדי.

1. אין בדיקה גנטית לOCD בתקופתנו.

2. אף רופא גניקולוג סביר לא יבצע הפלה בשל מרכיב גנטי של OCD , להפרעה יש גם צד סביבתי. החדירה הגנטית אינה מלאה, להפרעה אופי לא קבוע ( תקופות טובות ופחות) , יש כיום טיפולים מצוינים להפרעה- ובטח יתפתחו טובות יותר. בכך שאת מכירה את התופעה יש יתרון בהתמודדות עם ההפרעה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd - תורשתי? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    18/06/2015

לשרון שלום

ההפרעה בעלת מרכיב גנטי אולם לא מלא.
    יש עוד פרמטרים כמו נהול סביבתי ורמות לחץ.

אין כיום שום מבחן גנטי להפרעה. אין המלצות להתערבות גנטית.

אפשר לפנות גם לפורום גנטיקה.

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידם ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו