ריספרדל לילד בן תשע שלוקח קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריספרדל לילד בן תשע שלוקח קונצרטה
    סי
    23/06/2015

ילד בן תשע עם בעיות רגשיות גר בפנימיה. צוות המסגרת הזו דורשת מהאם שהיא אחותי שהילד יקח ריספרדל. הילד לוקח תקופה ארוכה קונ צרטה . ורוצים שיקח קונצרטה עם דיפרקסה. האמא מאד מודאגת מתופעות הלוואי והנזק שיהיה לילד כתוצאה מריספרדל באופן כללי ובנוסף גם השילוב של שני התרופות. האם השילוב וריספרדל בכלל לא יזיק לילד. ממני דודתו המודאגת ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדאי לברר את העניין עם רופא

שמוליק
    23/06/2015

שלום סי.

אינני רופא.

כיוון שהיה לי באופן אישי נסיון לא טוב עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, אני מבין את החשש שלך. אכן יש להן תופעות לוואי שהן גם קשות וגם די שכיחות.

עם זאת, חשוב לציין, שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ומצד שני, אם הטיפול נחוץ - אז אין ברירה אחרת; הימנעות מטיפול עלולה לגרום לנזקים למוח. לכן, צריך לעשות את שיקול הדעת הנדרש ולשקול את התועלת מול הנזק.

במקרה שלי, אחרי ארבעה אישפוזים, אודות לטיפול פסיכולוגי טוב - הגעתי למצב שבו אפשר היה להפסיק את הטיפול התרופתי.

לדעתי, כדאי לברר את העניין מול פסיכיאטר ילדים ונוער, שגישתו הכללית היא להעדיף טיפולים פסיכולוגיים, ויהיה ניתן להיעזר בחוות הדעת שלו.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

סי
    23/06/2015

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל לילד בן תשע שלוקח קונצרטה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/06/2015

לסי שלום

באם מדובר במינון ריספרדל נמוך דהיינו עד 1.5 מ"ג ובפיקוח רפואי צמוד, אין חריגה מנוהל רפואי תקני.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הפחית דאגה

סי
    23/06/2015

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון בשאלה שלי

סי
    23/06/2015

בשאלה כתבתי דיפרקסה בטעות. אז התכוונתי שילוב של ריספרדל עם קונצרטה. 7311

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו