מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ לגבי אחי הקטןקרין08/07/2015
שלום. יש לי אח בן 9. בעבר היו לו מספר בעיות רגשיות והוא הלך לפסיכולוג, היו לו קשיים בכיתה א׳, הוא לא יכל להישאר לבד והיו מתקשרים לאמא שלי לבוא לקחת אותו משם כל יום. עם הזמן זה נרגע אצלו. מפעם לפעם יש לו פחדים ופרנויות, כל פעם בגלל משהו אחר. באופן כללי הוא ילד חכם, חריף, אקטיבי, ומתנהל לחלוטין כילד רגיל. עם זאת, כאשר הוא מתעצבן קשה לו לרסן את כעסו והרבה פעמים משתלט עליו יצר שהופך אותו לילד אחר. הוא ממש משתנה, גם בהתנהגוצ ואפילו במבט בעיניים. לאחרונה נכנס בו פחד שאחותו תגרום למותו באמצע הלילה, הוא מפחד שהיא תסתום לו את האף והוא ימות מתוך שינה. הוא כל הזמן מתעסק בזה, שיחות עינו לא עוזרות והוא ממשיך לחזור על אותם דברים שוב ושוב. הוא לא ישן כל הלילה מהפחד וזה נמשך כבר מעל שבוע. הצעתי לו לישון איתי במיטה כי עליי הוא סומך, אמנם גם אז הוא לא נרדם בטענה שהפעם הוא מפחד מעכבישים שיעלו עליו בלילה על אף שהסברתי לו שאין כלום בחדר. שום דבר לא מרגיע אותו הוא נכנס לפחד מסוים ולא משחרר ממנו.
מה יכול להיוצ מקור הבעיה? אני חוששת שהילד מפתח איזו שהיא הפרעה או פנויה. ההרגשה היא שהילד ״רדוף״ ע״י פחדים וחרדות. האם היית ממליץ על טיפול? מה כדאי לעשות בנידון? אני פונה אליך מכיוון שההורים שלי מעט מתקשים להכיר בבעיה ומאמינים כי מדובר בתופעה שתחלוף עם הגיל. האם אתה סבור שבאמת מדובר בבעיה שלא מצריכה התייחסות?
תודה מראש על העזרה ועל ההקדשה מזמנך,
קרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי אחי הקטן - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/07/2015שלום רב לך קרין
התופעות שאת מתארת מחייבות התייחסות איבחונית בשלב ראשון ובהתאם לתוצאות האיבחון התאמה טיפולית. פסכיאטר ילדים מתמחה בתופעות שאת מתארת וחשוב לעשות אבחנה מבדלת בין הפרעת חרדה להפרעה קשה יותר כולל תופעות של בלבול דמיון ומציאות. אני מקווה שתוכלי להעביר את המסר להורים לקחת את הילד לבדיקה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)