ילד בהתקף פסיכוטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בהתקף פסיכוטי
    מודאגת
    21/10/2015

שלום
    אחייניי מאושפז בבית חולים שניידר ומטופל בתרופות אנטי פסיכוטיות. לפני מספר ימים לקה בהתקף ועדיין אינו מדבר כמעט, תנועות גןף איטיות, תנועות בלתי רצוניות בעיניים ותחושה כללית לא טובה.
    הילד מאובחן כלוקה בadhd וטופל בעבר בתרופות אמפטמיניות.
    זה מספר שנים שאני אומרת לאחותי שאני חושדת שיש מרכיב נוסף/חלופי לאבחנת הקשב והריכוז: אמנם הוא אובחן כadhd אך אינו היפראקטיבי במובן המקובל. יש לו קשיי למידה, דיסלקציה וקשב, אל בנוסף חסר חברים כי נוטה לווכחנות ולילדותיות, מדבר לאט ובקול רם, מוצא את עצמו משחק עם ילדים בני שלוש, חסר לחלוטין גמישות מחשבתית ובאופן כללי מתנהג כבן 4 או 5 ולא כבן גילו (13.5). הוא אוכל בצורה מלוכלכת (פנים ובגדים), ותחומי העניין שלו מסתכמים במשחקי קופסא ובצפיה בטאבלט ובטלויזיה.
    אחותי מסרבת לקבל את דברי כלל וטוענת כי כל מה שתארתי נובע מלקויות בקשב וריכוז ובנוקשות שהיא אחת הפנים של הלקות.
    האם אכן תסמינים אלה נובעים מהלקות או שיש להם שורשים אחרים? והאם יש קשר להתקף הפסיכוטי שלקה בו?
    אשמח לתשובה דחופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בהתקף פסיכוטי

הוספת תגובה

• ילד בהתקף פסיכוטי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    21/10/2015

שלום

קשה להציג עמדה בהעדר הכרות מעמיקה יותר. יש בדבריך משהו אילו לא דברים ריקים.

מאידך חשוב להדגיש שבשניידר אין מחלקה פסיכיאטרית מדובר במחלקה פסיכוסומטית שאינה מטפלת בעניינים שכאלה. אני מניח שהילד מאושפז המחלקת ילדים רגילה.
    המחלקות הפסיכיאטריות המקצועיות מצויות בבית החולים גהה.

במחלקת ילדים יתכן ומאשפזים מצבים אילו שהם תוצר תופעת לווי של תרופות ולזמן קצר.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו