מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי של עייפות לבת 15רונית26/01/2016
הבת שלי בת 15 מטופלת כרגע בסוליאן 100 מג. לפני זה ניסינו מספר תרופות נוספות דוגמת אריפליי, ואנטומין.
כולן גורמת לה לעייפות שלא מאפשרת לה לתפקד בבית ספר.
התרופה היחידה שלא הרדימה אותה היתה רספירדל אבל זו העלתה לה את ההורמונים ברמה שלא איפשרה לה להמשיך לקחת אותה במינון הנידרש.
האם יש תרופה מעוררת כלשהי שאפשר לקחת בשעות היום שתאפשר לה להישאר עירנית בבית ספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של עייפות לבת 15 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2016לרונית שלום
מדובר בניסיון וטעיה. יש לסמוך על הרופא שלכם.
יהיה זה מגוחך לבוא לרופא המטפל ולהצהיר שאתם מבקשים תרופה חדשה כי כך הציע הרופא בפורום.
בסוף תמצא התרופה האופטימאלית. יש לדעת שאין תרופה מושלמת.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציה נוספת
שמוליק26/01/2016שלום רונית.
קטונתי מלחלוק על דבריו של ד"ר סמואל.
אני רוצה לציין שגם אני לא הסתדרתי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות; הן הרדימו אותי וגרמו לי לחוסר תיפקוד. בסופו של דבר, הטיפולים הפסיכולוגיים עשו את שלהם, והפסקתי את הטיפול התרופתי.
בשום פנים ואופן לא ניתן להסיק מהפרט אל הכלל. יש מטופלים שתרופות אנטי-פסיכוטיות לא פוגעות להם פגיעה משמעותית בתיפקוד; יש מטופלים שנכון עבורם לקחת את התרופות למרות תופעות הלוואי.
עם זאת, ניתן להתמקד יותר בטיפולים הפסיכולוגיים בשאיפה להפסיק בעתיד את הטיפול התרופתי עם השיפור במצב. פסיכיאטריה זה לא רק תרופות, וגישתו העיקבית של ד"ר סמואל היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
בכל אופן, ברור שצריך לסמוך על הרופא המטפל וביחד איתו לשקול את האופציה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)