זקוקה לעצה בדחיפות לגבי ילד בן 8.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה בדחיפות לגבי ילד בן 8.5
    ליאור
    15/03/2016

שלום יש לי ילד בן 8.5 שמזה 4 חודשים לא לומד(כיתה ב').נשמע מוזר???? גם לי.הילד מגיע בשימחה רבה לביה"ס מגיעים לפתח הכיתה ומתהפך לגמרי.אציין שבכיתה א הכל היה בסדר מלבד מספר מקרים בודדים שהיה לו קושי בבוקר(ניתן לספור אותם על יד אחת).
    בביה"ס הצוות החינוכי די מתנער מאחריות שאני טוענת שקרה משהו בכיתה שגרם לו לתגובה כזו.הוא ממש כועס ורוצה שאשאר איתו ,היו כמה מקרים שניסיתי לעזוב אותו וללכת ואז הוא ניסה לטפס על השער ללא הצלחה, אך במקרים אחרים שלא לידי הוא לא עושה זאת.
    אציין שבשעות אחר הצהרים הוא ילד שמח פעיל מאוד, אומנותי ברמות גבוהות. אין זכר להתנהגות של הבוקר, מדבר בשפה עשירה מאוד.
    לקחתי אותו לפסיכולוג דרך הקופת חולים, ובסיכום שלו ןהערכתו טען שכל הבעיה היא בתוך בית הספר ושהשרות הפסיכולוגי צריך לאבחן אותו ולתת טיפול רגשי בביה"ס.
    היום ביה"ס לוחץ עליי שאקח אותו למחלקה פסיכיאטרית ספציפית בטענה שהם מכירים שם ופסיכולוגית ביה"ס אמרה לי שהם פוחדים שפסיכאטר אחר יפנה את כל הבעיה לביה"ס.
    אציין שיש לנו תור לפסיכיאטרית ילדים דרך קופת החולים-והם מתעקשים שלא נלך לשם אלא למחלקה הפסיכיאטרית בצפת.
    האם הם יכולים להכריח אותנו?
    האם יש מקום שאוכל להתייעץ?
    בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי מופעל עליי לחץ נוראי.
    בברכה,
    ליאור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה בדחיפות לגבי ילד בן 8.5 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    16/03/2016

לליאור שלום

את צודקת יש בדרך המתוארת טעם לפגם.
    כיום לפי התקנות החדשות של משרד הבריאות 7.15 הגורם המפנה את הילד הוא הקופה ולא בית הספר. הפסיכיאטריה נכנסה לסל הבריאות.
    וכמובן שאין לבית הספר סמכות לכוון אותך למטפל זה או אחר. הדברים ברורים.
    את יכולה לבקש שיחה עם המפקחת ואף לעלות במעלה סולם גורמי החינוך. ואף לפנות לגורמים נוספים ואיני מפרט.
    השירות הפסיכולוגי אף הוא חייב להיות מעורב . זה המנדט שלו.

בוודאי שכל שהיה של הילד בבית והעדר טיפול היא החמצה בזכות עצמה וגם עברה על החוק.

יש להגיע לפסיכיאטר מוקדם ככל האפשר - מקרים כגון אלה נחשבים כמצבי חירום בפסיכיאטריה של הילד.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו