בן 15 מאובחן כ-P.D.D NOS לוקח זיפרקסה - המצב מחמיר מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 15 מאובחן כ-P.D.D NOS לוקח זיפרקסה - המצב מחמיר מה עושים?
    גילה
    01/09/2016

הבן שלי בן15.4 מאובחן כ-P.D.D NOS נוטל זיפרקסה כבר 8 שנים במינון של 10מ'ג אחר כך העלו ל15 מ'ג ולאחרונה ל-20מ'ג . .שוקל 80ק'ג גובה 1.80 . בדרך כלל ילד טוב ממושמע שמח וטוב לב .לאחרונה הורע מצבו מאד הוא בתיפקוד ירוד מאד לא אוכל שבוע שלם רק שותה נוזלים לאט לאט .על כל תנועה הוא חוזר עשר פעמים בקושי מדבר לא מחייך . לא שומע מוסיקה כפי שאוהב .בבית הספר לפני החופש הגדול התלוננו שלא משתף פעולה רק עומד בחוץ ולא זז - כמו פסל . מחזיר את האוכל הביתה ולא שותה -היה גם מקרה שהוא דחף את המדריך . ולא רצו לקחת עליו אחריות וביקשו שנביא דוח מסוכנות מהמיון של בראות הנפש . בחופש היתה הטבה קטנה ושוב לפני תחילת הלימודים מצבו הורע . שוב לא אוכל ונסגר בתוך עצמו עם חזרתיות על כל פעולה . הוא סוגר את האצבעות ופןתח רק שתיים .לא שלחנו אותו לבית הספר עם פתיחת שנה'ל .אני חושבת שהתרופה לא מתאימה לו יותר . האם אתה חושב שצריך אישפוז ? אני רוצה לראות אותו ללא תרופות בכלל . אולי לא צריך ? אולי הן רק מרעות לו ? עבר הרבה זמן הוא כבר בוגר . מה אתה מייעץ לי דוקטור יש לי הרבה שאלות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 15 מאובחן כ-P.D.D NOS לוקח זיפרקסה - המצב מחמיר מה עושים? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    01/09/2016

לדניאלה שלום

אכן סיפור מורכב - בנך נטל זיפרקסה תקופה ארוכה מאוד. המינון עולה וגבוה.
    אנו יודעים בתופעה של השתחררות מתרופה - ולפעמים יש גם תופעות חדשות שהתרופה אינה עוזרת.

אני מניח שיש לך איש מקצוע המלווה את הילד ואני מקווה שזה פסיכיאטר ילדים ונוער., וגם הליווי משמעותי וסדיר. לפעמים יש צורך להפסיק את הטיפול לעשות ניקוי תרופתי ולבחון את הנער ללא תרופה, אולם לאור מצבו נראה שייטיב הדבר במסגרת אשפוז.
    וזאת עקב מצבו המורכב.

וככלל יש לדעת שכל טיפול תרופתי ובמיוחד במינונים כאלה ובמורכבות מסוג הספקטרום מחייבת גם ליווי הכרוך הטיפול של פסיכוטרפיה על ידי איש מקצוע המכיר מצבים אילו.
    חשוב לדעת אם היה דבר כזה ומה דעתו של המטפל.

אני מקווה שהנער יחזור לתפקוד כבעבר במהרה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו