מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- OCD וחרדת בריאות ודיכאון מוזרש03/09/2016
שלום רב אני סובל מOCD כול הזמן אני חווה מחשבות טורדניות לגבי מין דת ולגבי עניניים
רפואים אני הלכתי לפסיכולג אבל אני מרגיש כאילו אני פסיכולג ומשהו אומר לי אני אומר לו
כאילו אני מרגיש שאני די מבין בתחום אני מרגיש עכשיו שכמעט סיימתי עם הOCD אבל עדיין יש בי את הכפיתיות אני מתלבט עם ללכת לפסכיאטר פרטי ולקחת כדורים אבל אני מפחד שהכדורים יפגעו בי בלימודים ובספורט ובתפקוד היום יומי שלי אבל החרדה שלי אני לא מרגיש תחושות פיזיולגיות קשות של חרדה וסטרס אני הרגשתי סטרססססס חזק מאוד
בעיות שינה
כאבים בגוף דיכאון חזק עכשיו אני יצאתי מיזה אבל עדיין יש לי דיכאון חזק שבא והולך ושמחה חזקה שינויים קיצונים במצבי הרוח אני מאוד מאוד מתלבט שזה לא יגרום לי הזיות הכדורים האלה כדורים פסיכאטרים על פי מה שידוע לי הם סמי הרגע קליים או חזקים תלוי איזה אני שמעתי שציפרלנקס יכול להקל במחשבות של OCD קשות ויש גם אבן נגד דיכאון אבל שמעתי שהוא גורם להזיות קשות אני מאוד מאוד מפחד הפסיכולוג שלי עוזר לי אבל לא נירא לי מספיק יכול להיות שהוא יצליח לעזור לי יותר אבל אני מאוד עוזר לעצמי ואני בא בעמדה שאני צריך לעזור לעצמי אבל אני לא יודע עם כדי ללכת לפסכיאטר הפחד שלי הוא ללכת לפסכיאטר לקחת כדורים ולהיות רדום אני אולי צריך אני לא יודע כי אני סובל מבעיה נפשית ודיכאון חזק שבא והולך ומחשבות דיכאוניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD וחרדת בריאות ודיכאון מוזר - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/09/2016שלום
אין ספק שלקיחת טיפול תרופתי היה מקל על חייך מאוד. אין זה בושה וזה לכל החיים. הטיפול היה הופך ליותר משמעותי ועוזר תחת עזרה של טיפול תרופתי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מנסיון של מי שלקח תרופות
שמוליק05/09/2016שלום רב.
אינני בא לחלוק על דבריו של ד"ר סמואל, אלא להוסיף מידע גם על סמך הנסיון האישי שלי.
אז לי היו ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף. אכן, היה לי סבל מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי שכלל נציגות של כל הסוגים העיקריים של התרופות: אנטי-פסיכוטית, מייצבת מצב רוח ואנטי-דיכאונית.
הטיפול התרופתי השכיח ל OCD הוא בתרופות אנטי-דיכאוניות SSRI, ו SNRI. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות מהסוג הזה הן השמנה ופגיעה בתיפקוד המיני. לי אישית הייתה כרס שמנה והייתה פגיעה בתיפקוד המיני, אבל זה לא כל כך הפריע לי.
באופן כללי, תופעות הלוואי משתנות ממטופל למטופל, הן בכך שכלל לא בטוח שיהיו תופעות לוואי, והן בכך שגם אם בטוח יהיו - הן מפריעות במידה שונה.
מייצבי מצב רוח, הן תרופות שבמקורן ניתנות נגד אפילפסיה (חוץ מליתיום), וכמעט שאין להן תופעות לוואי.
תופעות הלוואי הקשות ביותר הן של תרופות אנטי-פסיכוטיות. גם השמנה וגם פגיעה בתיפקוד המיני הן תופעות לוואי שכיחות שלהן, אך התופעות הקשות ביותר הן פגיעה בתיפקוד היומיומי, ושינה מרובה, או מה שנקרא בסלנג "זומביות".
גם במקרים של תופעות לוואי קשות, עדיין צריך לבחון את התועלת מול הסבל מתופעות הלוואי, ואם התועלת גוברת - אז עדיף לקחת.
תרופות וסמים יכולים לפעול באופן דומה. אמנם באנגלית שני המושגים נקראים drug, ואין הבחנה בין סם לתרופה. בגדול תרופה ניתנת במינונים שבהם התועלת מרובה, ובצורה מבוקרת יותר.
בשורה התחתונה, אני נוטה להסכים עם דבריו של ד"ר סמואל שהתרופות יכולות לעזור, הן משום שסביר להניח שיינתנו תרופות אנטי-דיכאוניות שתופעות הלוואי שלהן לא כל כך קשות, וגם מפני שתארת מצב שהוא די בלתי נסבל, וכנראה שהתועלת תהיה מרובה.
בכל אופן, נראה לי שנתתי מידע מפורט יותר על החששות שיש לך מפני טיפול תרופתי, ואני מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)