ילד בן 11.5 פחדים וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 11.5 פחדים וחרדות
    א.ג.
    24/04/2017

שלום רב, בני בן ה- 11.5 סובל מחרדות ומפחד של שינה לבד בלילה. עקב מספר אירועים די טראומתיים בבניין שלנו (נער שיכור של השכנים, צעקות באחד מן הדירות וכדומה) הילד מאז התחיל לפתח חרדות. גם כשיש שקט ובדר"כ יש שקט הילד מאוד מפחד לישון במיטתו ובחדרו. הוא יישן איתי כבר המון זמן ולא כי ככה הרגלתי אלא כדי לתת לו את השקט והביטחון שהוא זקוק להם בלילה. אבל מה, אני לא ישנה. הילד זז כל הלילה ומפחדת שיפול מהמיטה. נכון זה לא פתרון. האם יש דרך לטפל בפחדים של הילד חוץ מפסיכולוג? האם יש עוד דרכים שאוכל להשתמש בם כדי לעזור לבן שלי? אני עובדת עיצות ממש. הלילות נהפכים קשים ועם חוסר שינה לפעמים. חשוב לי לציין שגם להישאר לבד בבית במהלך היום (לא בלילה) מאוד קשה לו בגלל עניין הבניין ומה שהיה שם לפני שנה. יש הרבה רעש בסביבה כי אנחנו קרובים לכביש ראשי שיש בו לא מעט רעש. אם נעבור דירה הילד יהיה יותר רגוע? זו גם מחשבה שאני חושבת עליה. עוד, אני אמא חד הורית ולילד יש אחות תאומה. תודה ואשמח לתגובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 11.5 פחדים וחרדות

הוספת תגובה

• פחד לישון לבד

ד``ר אליהו סמואל
    24/04/2017

לא.נ. שלום

את מציינת נושאים סביבתיים. יתכן והם חשובים אולם יש לדעת בגיל 11 יש נטיה לחרדות מסוג זה ולנסיגה התנהגותית ומסיבות מורכבות יותר ממה שנדמה .
    היותך אם חד הורית אף היא סוגיה המקלה על הילד לעבור לישון לידך.
    המצב חולף גם לבד אולם הוא משפיע על נושאי ביטחון והתבגרות ורצוי לבצע הערכה ולגשת לייעוץ או טיפול.
    אפשר לגשת ליועצת של בית הספר. יש לדעת שטיפול פסיכולוגי אמור להינתן על ידי הקופות חינם לפי סל הבריאות. ובמידה והקופה ממאנת אפשר לפנות בתלונה למשרד הבריאות.
    רצוי מאוד להיעזר באיש מקצוע מאחר ובנושא הזה יש נקודות עיוורות המחייבות הכרה ושינוי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו