פוביה לפעוט בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה לפעוט בן שנתיים
    יעל בר נתן
    24/04/2017

שלום,

לפני כשלושה חודשים, בני בן ה 2.1 ראה פסל חי בקניון. מאז הוא אינו מפסיק לבכות "אין בובה", כל פעם שצועדים בכיוון הקניון (כן גם 3 חודשים אחרי) הוא בוכה ומבקש ללכת הביתה, מצביע לכיוון השני של הקניון ומתחיל לבכות ללא הפסקה "אין בובה".
    ניסיתי לדבר איתו ולהסביר שאין לו מה לדאוג, שאני שומרת עליו, שהפסל לא יכול לעשות דבר, אבל הוא לא מפסיק לבכות.
    זה מגיע למצב שלפני כמה ימים הוא בכה מתוך שינה "אין בובה"
    היום ניסיתי ללכת לכיוון הקניון ואחרי 5 דק' הליכה בכיוון הוא התחיל לבכות הביתה ולהגיד "לא לשם, אין בובה".
    אני ממש לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה, אשמח להצעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה לפעוט בן שנתיים

הוספת תגובה

• פוביה של פעוט

ד``ר אליהו סמואל
    26/04/2017

ליעל שלום

זאת תופעה לא נדירה כלל. הייתי מציע לא לעמת אותו שוב ושוב עם ההליכה לקניון- אני מניח שלאחר פרק זמן הוא יניח לדברים. אפשר להבין גם לפשר הפחדים מפסל חי.
    מציע כי תנסי לרכך את החששות במרחק זמן. אפשר לתת לילד חפץ שישמור עליו כאשר הולך לקניון. הדברים שאת אומרת לו ביחס לחסות ההגנה שלך גם הם חשובים ויש לחזור עליהם. אבל העיקר חשוב פסק זמן מכל הדבר הזה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו