אבחון אוטיזם- 2 אבחנות סותרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אוטיזם- 2 אבחנות סותרות
    רחל
    13/08/2018

יש לי ילדה בת 7 עם קשיים רבים
    לפני מספר חודשים פניתי לאבחון מקיף בתל השומר והאבחנה
    היתה קשב וריכוז חרדות ויסות רגשי וקשיים רגשיים , הילדה מטופלת ברספרידל, האבחון לא סיפק אותי ופניתי לפסיכולוגית קלינית מומחית באבחון אוטיזם והיא אבחנה את הילדה בכלים של אדי ואדוס שסובלת מאוטיזם בתפקוד גבוה + האבחנות שנתנו לה בתל השומר,הפסיכולוגית טוענת שמאחר שהבעיות הנוספות שלה מיסכו על הקושי התיקשורתי לא עלו עליו שם וכן בגלל שלא בדקו אותה בכלים המיועדים לאבחון אוטיזם שזה אדי ואדוס- אני מבקשת את דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנת אוטיזם

ד``ר אליהו סמואל
    13/08/2018

לרחל שלום

אנשים המומחים לכאורה באוטיזם נוטים גם הגזים באבחנה. יש לדעת שאבחנה אינה צחוק וקלות ראש מאחר והאבחנה תלך איתה לכל מקום.
    בית החולים תל השומר הינה מסגרת מקצועית טובה ואף מצוינת ( אין לי קשר למסגרת זאת) ואין להטיל בה ספק.
    לאבחנה משמעות טיפולית היא גם מעלה שאלה של פרוגנוזה כלומר צפי העתיד.
    לא פלא שמשרד הבריאות דרש אבחון משני גורמים כדי לייצב אבחנה זאת. ולדעתי עדיין יש עודף אבחוני ספקטרום במיוחד במרכז הארץ בקרב קבוצות אתניות מסוימות.

ואגב אבחנה, אנו כרופאים מאמינים בכלים קליניים ולא בשאלונים. שאלונים הם כלים תומכים ולא יותר מכך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 אבחונים סותרים

רחל
    14/08/2018

אני מודה על תשובתך, אני גם סבורה כי עלי לעשות כל מאמץ לוודא כי הילדה מאובחנת באבחון הנכון, רציתי לציין שפניתי אחרי שקבלתי את האבחון בתל השומר לפסיכולוגית קלינית מאחר והקלינאית תקשורת והגננת עמדו ע"כ שהתופעות שהילדה סובלת מהם קשה להסבירם שנובעות מבעיות רגשיות( קולות מוזרים, פרצופים,התפרצויות)ואף שמסבירים לה לא מפסיקה , האבחון של הפסיכולוגית הקלינית כלל 5 שעות ADI' ADOS ומבדק קוגניטיבי, שבסיומם קבעה לפי שקלול הנתונים עומדת לפי הקריטריונים לפי DSM 5 בהפרעת הספקטרום האוטיסטי- אני רוצה להבין מה שכתבת האם כל הנ"ל לא נחשב לכלים קליניים והאם אני זקוקה לכלים קליניים אחרים או נוספים ע"מ לאמת או לפסול אבחנה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלים קלינים

ד``ר אליהו סמואל
    17/08/2018

הכוונה לבדיקה של התרשמות מקצועית ולא לפי שאלונים. השאלונים במקצוע שלנו הם משניים להתרשמות הקלינית של איש מקצוע.
    לרוב אנשי החינוך יוצרים לצערי פאניקה ודוחקים באבחון כי אז לכאורה לפתרון של הבעיות החינוכיות יעברו למסגרת אחר.

את צריכה לקחת כיוון ולא להיכנע ללחצים. מניסיוני בית החולים תל השומר הוא מקום אבחון מצוין.
    את יכולה לבקש גם חוות דעת שניה אצל פסיכיאטר מקצועי וותיק המבין בתחום שייעץ לך לגבי הספקות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו