מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון אוטיזם- 2 אבחנות סותרותרחל13/08/2018
יש לי ילדה בת 7 עם קשיים רבים
לפני מספר חודשים פניתי לאבחון מקיף בתל השומר והאבחנה
היתה קשב וריכוז חרדות ויסות רגשי וקשיים רגשיים , הילדה מטופלת ברספרידל, האבחון לא סיפק אותי ופניתי לפסיכולוגית קלינית מומחית באבחון אוטיזם והיא אבחנה את הילדה בכלים של אדי ואדוס שסובלת מאוטיזם בתפקוד גבוה + האבחנות שנתנו לה בתל השומר,הפסיכולוגית טוענת שמאחר שהבעיות הנוספות שלה מיסכו על הקושי התיקשורתי לא עלו עליו שם וכן בגלל שלא בדקו אותה בכלים המיועדים לאבחון אוטיזם שזה אדי ואדוס- אני מבקשת את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת אוטיזם
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לרחל שלום
אנשים המומחים לכאורה באוטיזם נוטים גם הגזים באבחנה. יש לדעת שאבחנה אינה צחוק וקלות ראש מאחר והאבחנה תלך איתה לכל מקום.
בית החולים תל השומר הינה מסגרת מקצועית טובה ואף מצוינת ( אין לי קשר למסגרת זאת) ואין להטיל בה ספק.
לאבחנה משמעות טיפולית היא גם מעלה שאלה של פרוגנוזה כלומר צפי העתיד.
לא פלא שמשרד הבריאות דרש אבחון משני גורמים כדי לייצב אבחנה זאת. ולדעתי עדיין יש עודף אבחוני ספקטרום במיוחד במרכז הארץ בקרב קבוצות אתניות מסוימות.
ואגב אבחנה, אנו כרופאים מאמינים בכלים קליניים ולא בשאלונים. שאלונים הם כלים תומכים ולא יותר מכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 אבחונים סותרים
רחל14/08/2018אני מודה על תשובתך, אני גם סבורה כי עלי לעשות כל מאמץ לוודא כי הילדה מאובחנת באבחון הנכון, רציתי לציין שפניתי אחרי שקבלתי את האבחון בתל השומר לפסיכולוגית קלינית מאחר והקלינאית תקשורת והגננת עמדו ע"כ שהתופעות שהילדה סובלת מהם קשה להסבירם שנובעות מבעיות רגשיות( קולות מוזרים, פרצופים,התפרצויות)ואף שמסבירים לה לא מפסיקה , האבחון של הפסיכולוגית הקלינית כלל 5 שעות ADI' ADOS ומבדק קוגניטיבי, שבסיומם קבעה לפי שקלול הנתונים עומדת לפי הקריטריונים לפי DSM 5 בהפרעת הספקטרום האוטיסטי- אני רוצה להבין מה שכתבת האם כל הנ"ל לא נחשב לכלים קליניים והאם אני זקוקה לכלים קליניים אחרים או נוספים ע"מ לאמת או לפסול אבחנה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלים קלינים
ד``ר אליהו סמואל17/08/2018הכוונה לבדיקה של התרשמות מקצועית ולא לפי שאלונים. השאלונים במקצוע שלנו הם משניים להתרשמות הקלינית של איש מקצוע.
לרוב אנשי החינוך יוצרים לצערי פאניקה ודוחקים באבחון כי אז לכאורה לפתרון של הבעיות החינוכיות יעברו למסגרת אחר.
את צריכה לקחת כיוון ולא להיכנע ללחצים. מניסיוני בית החולים תל השומר הוא מקום אבחון מצוין.
את יכולה לבקש גם חוות דעת שניה אצל פסיכיאטר מקצועי וותיק המבין בתחום שייעץ לך לגבי הספקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)