פעולות חוזרות - ילדה בגיל 10.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעולות חוזרות - ילדה בגיל 10.5
    איציק
    30/06/2008

שלום , יש לי 2 ילדים (10.5 + 7). הילדה בת 10.5 חכמה מאוד , מצטינת בלימודים , אוהבת מאוד חברה. לפני כשנתיים הופיעו תיקים (מצמוצים בעיניים) והם חלפו לבד. לפני כחודשיים החלה לחזור \ להתקשות בביצוע פעולות כגון : כניסה למקלחת (נכנסת ויוצאת מהאמבטיה מס' פעמים לפני שמצליחה להכנס) , התארכות פעולות (אמבטיה ארוכה מדי , שטיפת ידיים ללא אפשרות להפסיק את המים בברז בזמן סביר) , הולכת ונעצרת על יד קווים על גבי המדרכה , פותחת וסוגרת מס' פעמים רב את הרוכסן של התיק בעת סידור המערכת. בנוסף , חלה ירידה בתאבון והיא "קצרה" בתגובות שלה גם כלפי אחיה הקטן. בבית הספר היא הקטנה בכיתה ומשיחות שלנו עימה עולה שחשוב לה מאוד להיות "מקובלת" ומפריעה לה שבנים "נחשבים" לא מציעים לה חברות. בשבוע האחרון ללימודים ביחד עם התגברות הקושי בביצוע פעולות היא גם הגיבה ביתר רגישות להצקות של ילדה מהכיתה (בכתה למשל) , תגובה שבעבר לא היתה מופיעה. לילדה יש המון בטחון עצמי ולאחרונה אני מרגיש שחלה התדרדרות בבטחון העצמי שלה. הילדה מודעת לקשיים שלה : שהיא לא מצליחה לבצע פעולות פשוטות בזמן סביר (כאלו שעשתה בעבר) - והיא ביקשה שנעזור לה לפתור את הבעיה. ניסינו לברר מולה האם קרה לה משהו בבית הספר \ אצל חברה והיא טוענת שלא קרה כלום. פנינו אתמול לרופא המשפחה והוא הפנה אותנו לבדיקות דם + שתן ולניורולוג ופסיכולוג. השאל שלי כעת היא : האם לאור כל מה שתארתי ניתן לשער במה מדובר ? באילו מחלות הסמפטומים שתארתי קיימים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד ל OCD

ד``ר אבי שפירא
    04/07/2008

בהחלט ניתן לחשוב שמדובר בהפרעה אובססיבית קומפולסיבית OCD
    אני מציע לכם לפנות בהקדם לפסכיאטר ילדים לבצע איבחון מקיף והוא ימליץ על הטיפול האופטימלי.בהנחה שמדובר אך ורק ב OCD הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT עם או בלי שילוב בתרופות. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו