מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות התנהגותמעיין07/07/2008
שלום רב, יש לי ילד בן 10 שאובחן ע"י פסיכיאטרית ילדים (מפגישה אחת איתו ואחת עם ההורים) שסובל מבעיות קשב והפרעות התנהגות, הומלץ על טיפול בריטאלין או קונצרה, ניסינו את הטיפול בריטלין, תוך כדי מילוי שאלון מורים על רמת הקשב, הילד הוא תלמיד מצטיין ללא ריטלין, ורמת הקשב שלו לא היתה שונה עם התרופה או בלעדיה, אולם אני שואלת לא בעניין הפרעות הקשב, הבעיה החמורה היא הפרעות ההתנהגות שלו, הוא ילד מאוד חצוף, שובר מוסכמות, אלים, גנב כמה פעמים, אוהב להתעסק באש, ואף בורח מעונש בבית בחוץ מסתובב ברחוב ולא מסכים לחזור. אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים, ואין שינוי, כמו כן עברנו סדנא לשליטה בכעסים, הן הילד והן ההורים, שאמורה לתת לו כלים כיצד לזהות מצבים מסוכנים וכיצד לנהוג, הילד יודע את הכל תיאורטית אולם מעשית, שום דבר לא נעשה, אנחנו אובדים עיצות, האם טיפול תרופתי יכול לעזור לו, אנחנו פוחדים שמא יהפוך לעברייון, או יזיק לילד אחר ו'/או מבוגר, כשהוא עצבני הוא זורק דברים, אבנים וכדומה, ואף אחד לא יכול לעצור אותו. כיום הוא לא מקבל שום תרופה, לדעתנו אין לו שום הפרעת קשב, כי בכיתה בשיעורים של המחנכת הוא יושב ולומד לתפארת והוא תלמיד מצטיין כל הציונים שלו הם מתשעים ומעלה, אולם אצל מורים מקצועיים הוא מזלזל , מפריע , מקלל , וגם שם הציונים מצויינים. דחוף דחוף עזרו לנו, האם יש טיפול תרופתי להפרעת התנהגות????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת התנהגות קשה.
ד"ר סמואל אלי08/07/2008למעיין שלום לפי התיאור שאת מוסרת יש לבנך הפרעת התנהגות קשה , מסוג conduct disorder , הטיפול בתרופה ופגישות פסיכולוגיות הן רק חלק מהטיפול. עיקר הטיפול בעיצוב סביבתי ושילובם בעבודת צוות. קיימות מערכות חינוכיות המתמחות בעבודת צוות של טיפול בילדים בעלי דפוסי התנהגות כאלה. הילד צעיר שנים, טווח התנהגויותיו מדאיג מאוד. בוודאי , שפגישה את אחת או שתים עם פסיכיאטר ילדים אינן מספיקות. במקרים מורכבים כאלה יש צורך כאמור לעבוד בעבודת צוות. חיוני כי יהיה מנהל תיק (case manager ) לרוב ריכוז המקרה נעשה בלשכת הרווחה לאחר הכרזת הילד כ-"ילד בסיכון" ואכן נראה כך , יתכן וכבר מונה קצין מבחן ,עקב הגנבות ? או דרך גורמי החינוך. באם מדובר במרפאה של בריאות הנפש הדבר נעשה על ידי הפסיכיאטר. לא ניתן להצביע על אף טיפול כמרכזי – כל הטיפולים חיוניים ובמיוחד חיוני השילוב. אין טיפול תרופתי אשר יעשה פלאים ,מדובר בעבודת צוות של שילוב גורמי טיפול שונים כולל גם הדרכת הורים. סוד הטיפול הנכון בשילוב הנכון ולא בלחיצה על כפתורים כימיים המצויים במוח. אין בכך כמובן אמירה שהוא לא זקוק לתרופה המווסתת רגשות והתנהגות כמו ריספרדל ותרופות דומות.. בהצלחה ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת התנהגות - ריספרדל
מעיין25/07/2008שלום רב כנראה כשכתבתי הייתי בסערת רגשות, לבני לא מונה קצין מבחן ולא היה אף מקרה שדווח למשטרה, הגניבות היו מחברים וכדומה, הילד הוא ילד מצטיין בלימודים, לומד בבית ספר רגיל בכיתה רגילה ממוצע ציוניו בין תשעים למאה, אהוב על חבריו ועל המחנכת, אולם אצל המורים המקצועיים מתנהג בצורה לא הולמת, מתחצף , מקלל, יוצא ונכנס , זורק כסאות וכדומה. עם ילדים שלא חושבים כמוהו, או שמא חשב שהעליבו אותו, או פגעו בו בכוונה, הוא מייד מכה, מקלל, זורק חפצים, ואף אחד לא יכול לעצור אותו. כנל לגבי אחים , ולנו ההורים הוא כבר הפסיק להקשיב, יותר נכון כשהוא בהתקף זעם הוא משתולל מקלל אותנו ולאחרונה אף מאיים שיכה ונותן מכה קלה. הילד כן מטופל אצל פסיכולוגית חינוכית כבר שנתיים, עבר סדנא למניעת כעסים והתמודדות עם מצבים מסבכים, הוא בקיא בכל החומר , אבל בשטח - הוא לא מיישם כלום. שאלתי היא פסיכיאטרית רשמה לו טיפול בריספרדל חצי מילגרם, האם התרופה הכרחית גם אם ישנה אלימות פעם בשבוע בערך, האם מריבות בין אחים לא מתרחשות בכל מקרה? האם התרופה תהייה אפקטיבית גם לאחר שנטל אותה מספר חודשים ולאחר מכן הפסיק, האם ההתנהגות השלילית תיפסק או שמא רק עם התרופה זה יעזור, ואם כן משמע שכל חייו יצרך לקבל תרופה? עד מתי צריך לקחת את התרופה? ואם רוצים להפסיק כיצד מפסיקים, הבנתי שצריך בהדרגה. שאלה אחרונה שלי היא האם התרופה גורמת לתופעות לוואי משמעותיות ופגיעה לטווח הרחוק. תודה רבה מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל27/07/2008לאמא שלום
תודה על ההבהרות.
טיפול פסיכולוגי למשך שנתיים ללא שינוי אכן מעלה שאלות. הוספת התרופה באה בדיוק מהמקום הזה.
אגב ,אפשר גם לבדוק את יעילות הטיפול הפסיכולוגי דרך בדיקת חוות דעת שניה בנושא הזה. אולי הטכניקה שלה לא מתאימה. יש מקום גם להדרכת הורים ,האם היא נערכת?
ובאשר לתרופה. המינון נמוך מאוד. תופעות הלוואי תחת מינון זה מועטות יחסית. אבל הדבר משתנה מילד לילד. התופעה העיקרית היא השמנה. קיימות גם תופעות אחרות. כאמור המינון נמוך.
כמובן שהטיפול אינו לכל החיים. משך הטיפול למספר חודשים עד שנים. תשובה מפורשת אפשר לקבל מאיש הטיפול.
אלטרנטיבות לטיפול התרופתי, יתכן ואפשריות ,הכל לפי המקרה ולאחר בחינה מעמיקה. במקרה זה האלטרנטיבה בהעצמת הטיפול הפסיכולוגי ושינוי הקו החינוכי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - ריספרדל
אמא27/07/2008ראשית, תודה רבה על ההתייחסות המהירה. לגבי הדרכת הורים, אנחנו נפגשים עם הפסיכולוגית פעם בחודש, וכן עברנו סדנת עוצמה שבה קיבלנו הדרכה כיצד להתנהג ולהגיב למצבים שונים עם הילדים בבית. וכן גם הילד עבר את הסדנא הזו. לגבי שינוי הטיפול, גם אני חשבתי כך, ולכן פניתי לשירות הפסיכולוגי אצלנו בעיר והם עכשיו בודקים איזה טיפול יתאים לילד, וכן ביקשתי מהפסיכולוגית שלו סיכום לגבי הילד בכדי להעביר אליהם. אני אכן אשנה את הטיפול. שאלתי היא תוך כמה זמן משפיע הריספרדל - חצי מ"ג, מתי רואים שינוי, הוא קיבל ביינתים רק יומיים, כמובן שרק התחלנו. וכיצד ניתן לדעת האם צריך להעלות את המינון ל- 1 או שרק חצי מספיק. שאלה נוספת נאמר לי כי הכדור גורם לעייפות, וכדאי לקחת אותו בערב. אני נותנת לבני בשעה שמונה וחצי בערב, אולם הוא לא עייף בכלל, והולך לישון בשתיים עשרה בלילה, קשה לו לישון. דבר אחרון , במידה ואני רוצה להפסיק את התרופה מדוע צריך בהדרגה? וכיצד נעשית ההדרגה הזו, לרדת לרבע מילגרם במשך שבועיים ואז להפסיק בכלל???? חשוב לי מאוד לדעת כיצד מבצעים את הפסקת השימוש בתרופה. תודה רבה על עזרתך, לעיתים אין למי לפנות וקשה לקבל תשובות ברורות. אני מודה לך על ההתייחסות, ומברכת את הפורום....... אתם עוזרים להרבה אנשים, ומורידים דאגות מן הלב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיניסיולוגיה
שרי29/11/2010מאוד ממליצה על שיטה זו, היא טבעית לחלוטין ומשחחרת הפרעות ריגשיות והתנהגותיות, בדרך כלל מספיקים מספר טיפולים בודדים. מכירה ילדים בגיל יותר צעיר מבנך שסבלו מהתנהגות אלימה ותוקפנית, התפרצויות וכו' ושיטה זו עזרה להם מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)