מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ותרופותלא מגלה21/07/2008
אני בת 20 וסובלת מחרדות, פחדים, דכאונות, עצבים ומצבי רוח משתנים. אני מנסה לקרא הרבה על התופעה הזאת של חרדות אצל בני נוער, כדי שאוכל להבין יותר בהגיון מה עובר עליי ולא לשקוע בפחדים שלי. לא מזמן קראתי כתבה שבא סופר על תרופה בשם פבוקסיל שעוזרת למוח לייצר סרוטונין ובכל מעצם מקלה על החרדות. עד כה לקחתי רק תרופות מרגיעות כמו רלקסין, נירוונה ותרסיס רסקיו, אבל אני מרגישה שזה לא עוזר לי. אני מפחדת לקחת פרוזאק ופבוקסיל אבל נראה לי שזה הפתרון היחידי. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל נפשי בגיל 20
ד``ר אליהו סמואל21/07/2008שלומות,
התלונות שאת מציגה קשות וגורמות לסבל רב, את כותבת: מחרדות, פחדים, דיכאונות, עצבים ומצבי רוח משתנים.
החומרים שאת נוטלת אין יעילותם מוכחת לגבי המצב שאת מתארת.
טיפול נפשי מחייב בשלושה מימדים:
1. הערכה - ואין כוונה רק לכותרת אבחונית אלא העמקה ובדיקה של מקורות המצוקה על כל הרבדים הנפשיים, הביולוגים והסוציאלים. תחום השייך לרופא פסיכיאטר.
2. טיפול רגשי – פסיכוטרפיה. מחייב קשר אישי רצוף עם איש טיפול.
3. טיפול תרופתי- אינו חיוני תמיד אולם לפי התלונות שאת מתארת הוא חיוני.
התרופות שאת מציגה יכולות להועיל מאוד, אולם רק לאחר אבחון מעמיק.
לעולם אין טיפול יחידני בתרופה ללא הערכה מעמיקה וטיפול פסיכותרפויטי נילווה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)