סהרוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סהרוריות
    איילת
    29/08/2008

שלום, יש לי בן בן תשע וחצי אשר כבר מספר פעמים מתנהג כסהרורי בלילות יש לדייק ולומר שחווינו זאת ארבע פעמים מאז שנולד. הוא יורד מחדרו באמצע הלילה בוכה עם עיניים פקוחות וכאשר אנחנו פונים אליו הוא אינו עונה . נראה כי אינו מתקשר עם הסביבה אני מחבקת אותו מנסה להרגיע וכעבור כמה דקות הוא חוזר למיטה למצב שינה מוחלט. בבוקר הוא אינו זוכר מה קרה וכאשר אני מספרת לו הוא מתעניין אך מראה לי שאינו יודע דבר. הייתי רוצה לדעת יותר על התופעה והאם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע אותה . בברכה איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סהרוריות

הוספת תגובה

• סהרוריות ילד בן 9

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

לאיילת שלום

תופעת הסהרוריות נושאת עומס פולקלורי כבד.

התופעה פוענחה לפני מספר עשורים עת הרפואה השכילה להבין את מעגל השינה והמחזוריות שלה.
    בשינה פעילה יש שיתוק רפה של מנגנון התנועה, כמובן כדי שנמשיך לישון ושלא נפעל תחת חלומותינו..... בסהרוריות יש שיבוש מסוים במנגנון.

יש טיפול תרופתי במצבים אילו אולם הוא מומלץ במצבים קשים ותדירים במיוחד. בנך כמובן סובל ממצב קל מאוד.
    ההמלצה למנוע סיכוני פגיעה בסביבתו הקרובה של הילד למניעת חבלה אפשרית.

באם את מתעניינת במיוחד את יכולה לקרוא על מנגנון השינה והסהרוריות במספר ספרים נפלאים שיצאו בעברית בשנים האחרונות. יש לדעת כי בארצנו מספר חוקרי שינה בעלי מוניטין עולמי.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על ספר

איילת
    31/08/2008

אשמח אם תמליץ לי על ספר מסויים על מנת שאוכל לקבל עוד קצת אינפורמציה על סהרוריות. תודה מראש איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר

ד``ר אליהו סמואל
    31/08/2008

אפשר להמליץ על:
    עולמה הקסום של השינה של פרץ לביא או "החלום והפרעות שינה "
    ניתן לבחון ספרים בתחום בדך אתר zap

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו