מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סהרוריותאיילת29/08/2008
שלום, יש לי בן בן תשע וחצי אשר כבר מספר פעמים מתנהג כסהרורי בלילות יש לדייק ולומר שחווינו זאת ארבע פעמים מאז שנולד. הוא יורד מחדרו באמצע הלילה בוכה עם עיניים פקוחות וכאשר אנחנו פונים אליו הוא אינו עונה . נראה כי אינו מתקשר עם הסביבה אני מחבקת אותו מנסה להרגיע וכעבור כמה דקות הוא חוזר למיטה למצב שינה מוחלט. בבוקר הוא אינו זוכר מה קרה וכאשר אני מספרת לו הוא מתעניין אך מראה לי שאינו יודע דבר. הייתי רוצה לדעת יותר על התופעה והאם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע אותה . בברכה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סהרוריות ילד בן 9
ד``ר אליהו סמואל31/08/2008
לאיילת שלום
תופעת הסהרוריות נושאת עומס פולקלורי כבד.
התופעה פוענחה לפני מספר עשורים עת הרפואה השכילה להבין את מעגל השינה והמחזוריות שלה.
בשינה פעילה יש שיתוק רפה של מנגנון התנועה, כמובן כדי שנמשיך לישון ושלא נפעל תחת חלומותינו..... בסהרוריות יש שיבוש מסוים במנגנון.
יש טיפול תרופתי במצבים אילו אולם הוא מומלץ במצבים קשים ותדירים במיוחד. בנך כמובן סובל ממצב קל מאוד.
ההמלצה למנוע סיכוני פגיעה בסביבתו הקרובה של הילד למניעת חבלה אפשרית.
באם את מתעניינת במיוחד את יכולה לקרוא על מנגנון השינה והסהרוריות במספר ספרים נפלאים שיצאו בעברית בשנים האחרונות. יש לדעת כי בארצנו מספר חוקרי שינה בעלי מוניטין עולמי.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על ספר
איילת31/08/2008אשמח אם תמליץ לי על ספר מסויים על מנת שאוכל לקבל עוד קצת אינפורמציה על סהרוריות. תודה מראש איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר
ד``ר אליהו סמואל31/08/2008אפשר להמליץ על:
עולמה הקסום של השינה של פרץ לביא או "החלום והפרעות שינה "
ניתן לבחון ספרים בתחום בדך אתר zap
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)