עזרה דחוף!!!בת 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף!!!בת 18
    אחת
    02/10/2008

אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אוקיי אני בת 18. מקווה שהשאלה שלי תתאים לפורום הזה, אבל לא מצאתי מקום יותר טוב לסווג אותה. יש לי בעיה, שאני מאמינה שהיא פסיכולוגית, ממש כמו שאני מאמינה שהיא בעיה: אני נמשכת לגברים מבוגרים. לא 20, לא 25. גברים בני 30-40 ממש מושכים אותי. אני יודעת שזה לא טוב, כיוון שגבר בן 40 שעבר הרבה נשים, והרבה בחיים בכלל- הוא לא תמים. הוא מאוד ממולח- ויכול לסבן אותי במילים יפות. דבר שקרה... ואני עדיין בהלם שקרה: היה לי קטע עם גבר בן 40+!!!!!!!! אני בת 18- והוא בן 40 +!!!!! אני עוד לא מעכלת... עכשיו, יותר משהבעיה שלי היא המקרה עצמו, אני מבוהלת מכל התפאורה... כי בתכלס, כל חיי עניינו אותי גברים מבוגרים. תמיד אבות של חברות שלי- נראו לי מושכים הרבה יותר מהאחים שלהם.... לבנים בני גילי- בכלל לא הסתכלתי. ויש לי 2 דברים להבהיר: 1. אני לא נמשכת לבנות. ממש לא, אז זה לא בא משם. אני נמשכת משיכה מינית בריאה לגברים- אבל!לא בגיל הראוי.... 2. שמעתי שלפעמים קשר לקוי עם האב גורם לכזו תופעה, דבר שממש אבל ממש לא קורה אצלי, אני ואבא שלי מקיימים את הקשר הכי בריא לדעתי שיכול להיות בין אב לביתו. יש חיבוקים יש נשיקות יש מחמאות יש חסינות במקרה ואני צריכה.. אבא שלי ממש לא הבן אדם שיגרום לי לחסר או לקות. אני פשוט מבועתת... אם ההורים שלי או כל אחד אחר בעולם- יידע שהיה לי קטע עם גבר בגיל הזה- הם יישלחו אותי לאישפוז!כי זה באמת נראה ממבט חיצוני כטירוף!!! אז אני שואלת אותכם כאן- בבקשה, תענו לי מאיפה זה בא, למה??? האם יקרה מצב שבחורים חביבים בגילאי ה20 יעניינו אותי מתישהוא? האם אני יחידה בעסק שהלכה כל כך רחוק עם הפנטזיות שלה? ואם אפשר- תענו לי גם לגבי הגבר ההוא, שהתחיל איתי- ובעצם, פיתה אותי... מה גרם לו : א. לחשוב שיש לו בכלל סיכוי איתי (בת 18) אני משדרת את זה?! ב. לרצות להיות עם בחורה כל כך צעירה??? הוא לא הפעיל שיקול דעת?? אם תוכלי לנסות לשפוך לי קצת אור על המניעים שלו.. זה יקל עליי.. אני הרבה זמן בדכאונות ומחשבות על כל התסבוך הזה... בבקשה תענו לי מהר!!!!!! וסליחה אם טחנתי בשכל 100 עמודים.. קשה לי לתמצת. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!!בת 18

הוספת תגובה

• נמשכת למבוגרים בת 18 , מה לעשות?

ד``ר אליהו סמואל
    03/10/2008

לנערה שלומות

בניית זוגיות וקשר נתונה לווריאציות רבות ומגוונות.
    כאשר בחירה זוגית גורמת לתחושות הטרדה ושאלות נוקבות שאת מעלה ואף לדיכאונות אז אנו יכולים לומר שהבחירה הזוגית נופלת על קונפליקט ( פלונטר בעולם הנפשי).

בחירת הזוגיות אינה שלמה.מציאת השורשים לבחירת הזוגיות אינה עניין של קלישאות פסיכולוגיות וסיסמאות מרהיבות. ולא תמיד מדובר על קשר מורכב עם האב וגם לא בהכרח תסביך אדיפוס לעניים.
    בעצם, יש צורך בחקירה פסיכולוגית מעמיקה אצל פסיכוטרפיסט מוסמך ,רצוי בעל ידע קליני.
    אין בכוונת הטיפול לפסוק מה הנורמה הראויה לאופי הקשר, אלא להגיע לשלמות בבחירת הזוגיות הראויה.

אני בטוח כי אמירתך " אני הרבה זמן בדיכאונות ומחשבות על כל התסבוך הזה." נובע ממשהו יותר עמוק ובסיסי באישיות . יש להכיר מורכבות זאת , גם כדי להרחיב את עומק התובנות שלך על חייך ולאפשר בחירה נאותה .

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו