מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודע כבר מה לעשות...בדוי15/10/2008
שלום, אני * (מעדיף לא לרשום שם). ואני בן 15. אני כל הזמן מרגיש מדוכא, לפעמים ממש עצוב. אני לא כ"כ יודע איך להסביר... ואני מפחד להיות לבד כשלילה. בכללי אני 90% מהיום עצוב ומדוכא וזה לא נעים לחיות ככה, כל הזמן עם הרגשה כזאת. אני גם נורא מבולבל מהרבה בחינות... מינית, אני לפעמים קורא באינטרנט על פסיכולוגיה ורואה סיפטומים ולפעמים יש לי כאלה, כמו הדיכאון למשל. אם זה משנה כשהייתי קטן אז קרוב משפחה היה אוהב לגעת בי וללטף אותי. כמובן שהמשפחה שלי ניתקה איתו קשר כשאמא שלי גילתה. אני חושב לפעמים שפשוט בא לי לדבר, על דברים שכואבים לי אבל אין לי עם מי. אני לא רוצה לספר למשפחה, לא לחברים ולא לאף אחד שאני מכיר, אז אני פשוט חושב על זה בראש וזה מייסר אותי. אני מקווה שזו רק תקופה של גיל ההתבגרות, מקווה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון או גיל התבגרות ואולי שניהם?
ד``ר אליהו סמואל15/10/2008לנער שלום
התחושות שאתה מפרט בעלי אופי יציב ומתרחשות רוב שעות היום ולתקופה ארוכה יחסית.
מדובר כנראה במצב שהוא מעבר לבעיית גיל ההתבגרות. תופעת דיכאון בגיל זה שכיחה ויש לה פתרונות ריפוי מצוינות.
חשוב לבקש מההורים ,כי אתה מעוניין לפנות לשיחות עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, אינך חייב לפרט.אני נוטה להאמין שגם הם חשים במצוקתך. רצוי לבחון גם פרשנויות אחרות ,מעבר לרעיון השחוק שמדובר בגיל ההתבגרות, מאחר ואין זה הכרחי לסבול מתחושותיך בשם הלך רוח רומנטי המייחס לגיל זה כאב וסבל .זה יעזור לך בלימודים, ביחסים בין אישים וכמובן באיכות החיים שלך.
במידה ואתה מהסס לפנות להוריך. תוכל לפנות לער"ן בטלפון, למרפאת מתבגרים באזור מגוריך או ליועצת בית הספר. מדובר במקורות הפניה בהם אינך חייב לשתף את הוריך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
