מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה שקורה ליבחור16/12/2008
היי אני בחור בן 18 סובל מדפרסונליזציה והרופא נתן לי seroquel paroxetin ו clonazepam ולפעמים אני מרגיש נורא מסכן ובעיקר אני לא מפסיק לנתח בניגוד לרצוני למשל , כשמדברים אני חושב איזה סוג של דיבור זה או כל מיני מחשבות טפשיות וניתוחים בלתי פוסקים , על רגשות של אנשים וכאלה, בו בשעה שההרגשה שלי דפוקה לגמרי מה אני צריך לעשות נמאס לי הפסיכיאטר אמר לי שאני צריך לעבוד ואני לא מבין מה הקשר , אולי אתם תסבירו לי מה הקשר , ובכלל איך ניתן לעבוד במצב כזה ? נמאס לי כבר , איך מתפטרים מהמחשבות הדפוקות האלה ? עם החרדה התמידית ........והאין סופית עזרה בבקשה היום קמתי בבוקר כולי חרדה ענקית אני מרגיש צף באוויר ובעיקר לא רגוע , אני לא מרגיש שייך לעצמי , וכלום לא מדבר אלי לא סרטים ולא כלום , מה אני עושה נמאס לי אני נורא מפחד מעצמי ומאנשים , קשה לתאר את הפחד הגדול , פשוט פחד פחד חרדה והרגשה רעה כזאת מאוד רעה אני לא מרגיש שייך לשום מקום הפחד הוא ענקקקקקק ומפחיד , מה זה ? זה הפרעה שכיחה ? שאנשים לא מרגישים טוב עם עצמם? שייכים לעצמם? אני לוקח סרוקל ופרוקסטין ועוד משהוא ששכחתי את השם , יכול להיות שאני צריך לקחת עוד נוגד חרדה ? וחוץ מזה ,זה נכון שזה לא טוב לשתות קפה כשאני חולה בדפרסונליזציה? תודה על היחס כשמישהוא מדבר לידי אני חושב בצורה מוזרה , שמה זה אומר שהוא מדבר (נכון זה מחשבה מוזרה), אני כבר לא מסתכל על בני אדם כבן אדם , אלא כל היום אני חושב על זה שיש מילים שאנשים מדברים אחד עם השני , ואני גם לא חושב על המצב מה שקורה כרגע בשטח והאווירה והמצב רח והכל ואני חושב על אבא שלי שיכול לדבר ,יש לי קטעים שאני לא מרגיש, או שאני מרגיש רע או שאני חרד ולא שולט על הגוף שלי ועל עצמי ועל התנהגותי,ולפעמים אני מרגיש שאני כלום , אין לי זהות , לפעמים אני מרגיש מת , אוקיי מה אני עושה עם כל זה איך יוצים מזה ? עכשו למשל אני לא יודע מה אני רוצה לעשות לא בא לי כלום רע לי ודפוק ,המחשבות שלי מטורפות לא כמו כל בן אדם נורמלי כל דבר אני חושב ומנתח ונמאס לי אני חי בעולם מישהוא ואני לא מרגיש "מרגיש" לא מרגיש כלום אני לא מרגיש שאני קיים וחוץ מזה גם אוכל לא מדבר אלי יותר אני אף פעם לא רעב אני לא שולט אל כלום, אוקיי, אם יש לכם עצה .....אנא , למרות שאני כבר לא מאמין שאצא מזה ואני רועד הרבה , אבל בנוגע לתרופות הוא אמר לי עד כאן , אתה צריך לעבוד וזהו זה וככה תבריא , אי אפשר רק תרופות , אבל מה זה המחחשבות הבלתי פוסקות האלה שיש סיבה לזה שאני כותהב עכשו ומה המצב הפסיכולועי עכשו ומי ומו ולמה וכמה , מה איכפת לי לעזזל כל הסיפור זהז תן לי לחיות בשקט ולהנות , וזהו , למה כל תנועה שלי כבדה ומלאת מחשבות , קשה לי להסביר את מה שאני מרגיש ולכן אני חושב שגם הפסיכיאטר לא מבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל ומיואש
בחור16/12/2008אני מתחיל לבכות עכשו (קצת דמעות בעניים) אחרי הרבה זמן שזה לא קרה לי בגלל הניתוק הארור למה?למה?למה? אני מת, פשוט לא פגשתי את עצמי הרבה זמן , עכשו רע לי מאוד מאוד מאוד אני בודד במלא מובן המילה , אני מדבר איתכם מתוך הבור העמוק(מאה מטרים בערך) שאני תקוע בו , רוב היום אני קבור שם (הייתי מעדיף שהתיאורים המציאותיים שאני נותן לכם כרגע יהיו מציאותיים באמת (אפילו אם בבור יש נחשים) מאשר שזה יהיה תיאורים על מצבי הרגשי ) אני מת שמה בבור , מה ניתן לעשות ? הפסיכיאטר נתן לי seroquel ו paroxetineu clonazepam , האם יש לכם עוד תרופה שיכולה לעזור לי לצאת מזה ? אם לא אני חושב שהשיקול שאני לא רוצה להעלותו על הכתב פה , יהיה ההחלטה הנכונה , אבל לא ,אני לא אעשה את זה , אבל בכנות , יש מצב לצאת מזה ולהרגיש טוב ? או שאני אסבול מזה לעד? אין לי טעם בסגריה , באורז ,בעוף או בגלידה או במקלחת או בצחצוח שניים אני מת שמתהלך ברחוב , אבל מה ההבדל? שמת לא סובל מחרדה ואני חרד מוות כאילו אני לא יודע מה, מי שלא עבר את זה לא יכול לדעת באיזו מין חרדה מתואר.......מקווה שיהיה יותר טוב , והאמת הלואי ידרוס עלי משאית , הייתי חייב להגיד את זה , סליחה אם הפחדתי אותכם , אבל פשוט נמאס לי , אני אובד עצות (קפה לא טוב לדפרסונליזציה? אשמח לדעת מה עוד אסור ) תודה רבה לכם על זה שאתם מתייחסים אני לא מבין מה קרה לי? פשוט מהשהוא כימי בראש שלי השתנה ולקח לי את האני שהמצא בתוכו (אני לא יודע איך זה עובד) וחוץ מזה יש לי כל מיני מחשבות ברוח כאילו מחוץ לעזמי שאני בעצמי קשה לי להבין אותם כמו העובדה ששפות ודיבור נועדו לשמש לבן אדם שהוא הדבר החשוב פה והוא אם הוא רוצה הוא יכול להשתמש במילים כדי ש....לבא על הצרכים שלו , וגם אני חושב אלף פעמים ביום שפשוט אין כזה דבר שבן אדם מדבר שתי דברים ביחד , אלא בדיבור או בכתב הכל צריך להיות מילה אחרי מילה , וחוצמזה מה אני אמור לעשות כשאני מרגיש שאני אוויר כאילו מלאך כזה כלוןם לא מחשבות ולא רגשות ולא שום דבר המשך יבוא תודה , פשוט זה המקום היחיד שאני מפרק את התסכולים שלי , אבל מה שיהיה הכי מעניין זה כשאני אהריא ואחזור לעצמי ,אני אישית לא מאמין בזה , אבל אם זה יקרה , באיזה צורה זה יקרה? האם קפה וסיגריות(האמת אני יודע שסיגריות זה לא בעיה ככה הפסיכיאטר אמר לי) אבל קפה מותר או אסור? וחוצמזה מה זה מטפל cbt ?ועכשו אני סתם רוצה לספר מה שקורה לי ( אני מעתיק ממה שכתבתי בדף כשחזרתי מהמסיבה) אם זה לא מעניין אותך את לא חייבת לקרוא , הלילה הייתי במסיבה בשביל להיות בחברה והרגשתי כלום ,אני מחכה מחכה עד שהרגשתי משהוא ,אני חושב על כל המחשבות המוזרות אבל אני לא מגיב לסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אם מישהוא קורא את זה
בחור16/12/2008אני שואל את עצמי מה עושים האנשים פה במסיבה עד שרגע אני חזרתי לעצמי (יש לצייןשחבר שדברתי איתו איזה שעתיים לפני זה ומאוד הזדהיתי איתו , אבל אחר כך כאילו אני לא מכיר אותו "אני" לא פה, והמת הזה זה לא רק מת , זה מת פעמיים , אני לא מחליט מתי אני חי ומתי אני מת ,המחשבות שמסתובבות להם שם במוח מוזרות ביותר ,(אפילו אני לא יכול להסביר את זה, אני פשוט לא הרגשתי את עצמי במסיבה , אני לא מדבר כמובן ,בגלל שאין לי מה לומר,אני המת הוא משעמם מאוד , זה בעיה בהורמונים? במערכת העצבים שלא עובדת טוב? מה זה? זה ניתוק ארוך מאוד מאוד מאוד, אין שליטה על עצמי ,לא מרגיש שייך לעצמי , ואז לפעמים כשאני מתעורר מהמיתה הזאת , זה חרדה , אז אני מחכה מה יהיה הלאה , האני שלי יתעורר? כן?לא?מתי? איזה ריקנות בראש זה פשוט יותר מפחיד ממפחיד ,רוב היום אני אומר לעצמי הנה העולם ממשיך לחיות ואני מת (לפעמים , אני כל כך מת שהמוח לא חושב על זה אפילו ) אבל דבר אחד לא עוזב אתי יומם ולילה ,לאן אני ברחתי? אני בדווקא לא אומר "האני" , כי על עצמי אני לא מתבטא "ה" ,אף פעם לא אגיד המנחם שלי ברח,כי מנחם זה אני ואני ברחתי!!! אני מקווה שזה מובן , אני כמעט לא מתקשר עם אנשים , אני פשוט לא חי עם אנשים ,אני מתכוון שאני לא מתקשר אז אני בודד , תחושת הניתוק חריפה במיוחד , ככה זה נראה, להרבה אנשים זה קורה? אבל לפני המסיבה התווכתי עם מישהוא וזה היה מאוד לא נעים לי , הקול לא היה שלי. והרגשתי נורא דפוק עם עצמי , הקטע הבא הוא קצת מסובך , היה תקופה לפני חצי שנה שלקחתי אפקסור ואז הכל הכלהכל היה מצויין רק מה היו קטעים שהייתי צריך לשתוק כדי לא להבהל יותר מדי ולהרגע ואז תמיד קנאתי באלה שיכולים לדבר כמה שהם רוצים(אז היה לי כיף לדבר) אז לכן עכשו בתקופה זו אני מסתכל על אנשים שמדברים ואני מאוד מרוכז בעניין ועצם העובדה שהם יכולים לדבר , אבל זה כאילו שכחתי שלדבר זה עניין של האדם באופן טבעי הוא מדבר גם אם לפעמים הוא מדבר ולפעמים הוא שותק , ועכשו כיון שאני לא אני אז בכלל לא מדובר על לדבר או לא אלא הראש שלי עובד הפוך(ואפילו כשאני מדבר עכשו זה לא כיף לי כי זה לא דיבור שלי וזה דיבור שלא כמו כל בן אדם שחושב והוא רוצה להגיד מה שהוא רוצה להגיד אז הוא מוציא את המילים , אבל עכשו זה דיבור של ההוא המת שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו והוא כרגע חושב על זה ש"לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו " זה ביטוי כזה ואני מצייר לעצמי אנשים שאומרים את המשפט הזה ככה בערפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואש ומודה לכם מאוד על הסבלנות הרבה
בחור16/12/2008וכל מחשבה שעוברת לי בראש זה בצורה כזאת (יותר מדי מסובך אה? תארו לעצמכם שאתם בפנים )ומה שגורם לזה שאני מרגיש משוגע והכל מוזר לא משנה עם מי אני מדבר ,וגם אין לי תאבון , מה עושים עם זה ?יש תרופה גם לזה? אני אף פעם לא צמא או רעב, נו,,,, חוצמזה הניתוק מתבטא הן במחשבות והן ברגשות ,וחוצמזה ,זה נורמלי שהדפרסונליזציה מלווה במחשבות כאלה מטורפות?שאני בתור בן אדם נורמלי כמו שהייתי פעם לא הייתי חושב עליהם? הכל כבד לי אוי מה יהיה , נראה איך נצא מזה, פשוט נהייתי משוגע אין על מה לדבר , אשמח לדעת מה זה מטפל cbt (רוב הדרשה העתקתי מדף שכתבתי אחרי המסיבה כזכור) מעניין איך בן אדם חוזר להיות נורמלי ולהיות הוא על ידי תרופה , באמת מעניין..... תודה רבה אם כבוד הרופאים היה לכם ו לאחד מכם הסבלנות לקרוא אשמח לקבל כיוון ,אלף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך כותבים כאשר נמצאים בדיכאון
ד``ר אליהו סמואל16/12/2008
לבחור שלום
כתבת מתוך חלב דמך ושפכת את לבך.
יש כמה מסלולים שכדי לנסות.
1. לנוח ולהיעזר בצוות רפואי אינטנסיבי במחלקה פסיכיאטרית לתקופה מסוימת עד לשיפור במיוחל.
2. לאזור כוח ולצאת ממעגלי המחשבות שאינן מובילות כמובן לשום מקום, וללכת לעבוד זה אחת האפשרויות .
3. נראה שאתה מיטיב לכתוב ואף כתיבתך קלה ובעלת רוחב ביטוי. אפשר שתפתח בלוג או שתבטא את הרגשות בכתיבה ספרותית . אולם תגביל את עצמך למשך זמן מוגבל וביתר הזמן תנסה לבצע פעילות שאינה התעסקות ברגשות.
4. רצוי לשתף את הרופא במצוקתך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)