ילד חרדתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד חרדתי
    שרון
    11/02/2009

שלום, יש לי ילד בן 9.5 שמטופל כבר יותר כשנה וחצי ע"י פסיכולוג קליני בגלל בעיות חברתיות. די מוקדם בטיפול איבחן אותו הפסיכולוג כילד בעל רמת חרדות גבוהה ביותר, ולטענתו זה מקור הבעיות החברתיות שלו ובכלל. אני לא ממש יודעת איך מאבחנים חרדה, אך אני יודעת שיש לו בעיה קשה של אינטיליגנציה חברתית והוא מוצא את עצמו מבודד ומנודה כנגד רצונו כבר זמן רב, וזאת למרות שהוא ילד שאוהב חברה וזקוק לחברה, וזה אולי מה שמתסכל אותו יותר מהכל. הוא מנסה (ומצליח) להשיג תשומת-לב של ילדים אחרים בצורות לגמרי שגויות שמובילות ליותר כעס והרחקה שלו, מה שהופך אותו לילד מבודד ומתוסכל שמרגיש שכל העולם (כולל אני לפעמים) שונא אותו. בהחלט יכול להיות שמה שהוא חווה זה חרדה חברתית שמונעת ממנו לתפקד כראוי בסצינות חברתיות, אך אני לא מומחית בתחום כדי לומר זאת. מה שכן, מנהלת בית הספר שלו פנתה אלי היום ואמרה שבהחלט יכול להיות שהגיע הזמן לשקול טיפול תרופתי בחרדות שלו, כי המצב שלו רק מחמיר בכיתה. אני באופן עקרוני לא מאמינה גדולה בתרופות פסיכיאטריות, אלא אם אין מנוס, אבל אני מודאגת וכואבת את מצבו של בני וייתכן ובאמת זו הדרך היחידה. אין לי דרך לדעת. אני יודעת שאי אפשר לעשות אבחון פסיכיאטרי בצורה זו, אבל אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של טיפול תרופתי בחרדות לילדים בגיל זה, ובאיזה מצב הן באמת האמצעי היחידי שנותר. בתודה, שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חרדתי

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה

ד``ר אבי שפירא
    12/02/2009

שלום שרון אני מבין את החשש שלך למתן תרופות אולם כדאי לחשוב גם על הסבל של בנך ואיכות החיים שלו. לדעתי היתרון הגדול במתן התרופה הוא קיצור תהליך ההחלמה. תרופות לא ניתנות לזמן ממושך בדרך כלל ולאחר שהילד יצא מהחרדות יוכל הפסיכולוג במקביל לעזור לבנך לפתח כלים לשיפור עצמי בדרך כלל בכלים קוגניטיבים התנהגותיים. בד"כ טיפול תרופתי גם עוזר באופן דרמטי לטיפול הפסיכולוגי ומעצים אותו. נכון תרופות זה לא סוכריות ויש חשש מתופעות לוואי אולם לאחר איבחון פסכיאטרי מקיף והתאמה תרופתית מתאימה תופעות הלוואי בד"כ הם מועטות אם בכלל. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו