מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודיכאון של נער מתבגר בן 16איתמר16/02/2009
בני בן ה16 נמצא במצב של חרדה מבחינות ודיכאון שנובע גם ממצב של קשיים חברתיים. והוא גם עשה כמה נסיונות לפגוע בעצמו. בשל מצבו הומלץ לנו לאשפז אותו (בעיקר בשל החשש שיפגע בעצמו). יש לי מספר שאלות בנושא: א.אשפוז בבי"ח פסיכיטרי אינו ממומן ע"י קופות החולים. האם מימון האישפוז כולו על חשבון המדינה או חלקו נופל על ההורים? ב.האם אשפוז של נער בשל חשש לפגיעה בעצמו משפיע על עתידו בקבלה לצבא לתיכון רגיל ואוניברסיטה? ג.האם להורים זכות להוציא את הנער מביה"ח בכל עת אם החליטו כי טובת הנער היא מחוץ לכותלי בית החולים? ד.הומלץ לנו גם שאם אנו מחליטים לא לאשפזו, להיות בקשר רצוף של פעמיים בשבוע עם פסיכולוג ופעם בשבוע עם פסיכייטר.בני מטופל זה כשנה ע"י פסיכולוג וכשמונה חודשים עם פסיכייטר.זאת עשינו באופן פרטי ומצבו לא הוטב. יש לנו קושי כלכלי לעמוד בפגישות כה צמודות באופן פרטי והייתי רוצה לדעת האם ידוע למישהו, אם יש אפשרות לטיפול רצוף וצמוד במסגרת "מכבי" או מסגרת אחרת בקהילה (באזור המרכז) שתעזור לבני לצאת מהמצב בו הוא נמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקה פסיכיאטרית- השלכות.
ד``ר אליהו סמואל17/02/2009
לאיתמר שלום
אכן שאלות נוקבות. אנסה לענות עליהן אחת אחת.
1.סל הבריאות אינו כולל פסיכיאטריה ולכן האחריות על מתן הטיפול מושתת על משרד הבריאות.
אין ההורים אמורים לשלם על האשפוז.
2.פרטי שם מתאשפז במחלקה סגורה מעבר לשבוע ימים מועבר ברשימה מיוחדת למשרד הבריאות המגיעה אף לצבא, בתנאים מיוחדים ניתן לפנות למשרד הבריאות ולבקש למחוק את הפרטים. מקומות עבודה או מקומות לימודים אינן אמורות להיחשף למידע זה. יש פקולטות כמו בית הספר לרפואה הדורשות חשיפת מידע רפואי. מקומות עבודה בעלי סיווג בטחוני הדורש בדיקת גורמי ביטחון גם הוא נחשף לחומר זה ומביא את סוגיית בריאות הנפש לעיון ,וכדוגמה שירות במשטרה או בבתי הכלא או תעשיה ביטחונית. כל החלטות המתוארות אינן תחת שיקול דעת גורמי הרפואה אלא של גורמי ממשל וחוק.
3. לגבי טיפול אינטנסיבי הנדרש כחלופת אישפוז: יש לפנות לגורם אחראי בקופה, כדוגמא פסיכיאטר ראשי של הקופה, ולבחון את האפשרות המומלצת. לעגמת נפשם של אוכלוסיות נרחבות הפסיכיאטריה אינה נכללת בסל הבריאות ולכן אין גם השקעה של הקופות בקידום תחום זה.
יש לזכור כי במקרה דנן יש עילא לפנות לביטוח לאומי לצורך מיצוי זכויות להכרה בגמלת נכות ילדים וקבלת גמלה שתעזור במימון הטיפול. כל המקדים הרי זה משובח מאחר והתשלום הינו ממועד שנה רטרואקטיבית מרגע בקשת ההכרה, במידה והזכאות תוכר. כך הדבר גם בקבלת נקודות זיכוי במס הכנסה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליהי20/02/2009קוראים לי ליהי ואני בשנות העשרים המוקדמות לחיי. אינני מושכלת בנושא. הידע שלי הוא מהנסיון שלי -גם אני סובלת מדיכאון מגיל מאוד צעיר ולאחרונה מצאתי שיש לי גם חרדה חברתית. לפי דעתי אם הבעיה החברתית לא נפתרה כשהוא בטיפול כבר כשנה הפתרון שאולי יעזור הוא לעבור לבית ספר אחר. יכול להיות שהילדים שבבית הספר נטפלים אליו או שהוא לא מצליח להתחבר לאנשים שם. צריך לשאול את הילד את ההעדפה שלו. מאוד חשוב לתמוך בו בכל החלטה שיעשה. גם אם הוא לא מוצא את הרצון לדבר איתך על הסיבות. זוהי בכל אופן העצה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצתה של ליהי
ד``ר אליהו סמואל21/02/2009לליהי
תודה על עצתך.
יש להניח שאיש המקצוע בחן זאת. אכן הסיבה שאת מפרטת חשובה בהערכת מצבים אילו.
פיתרון כזה ללא במציאות המתאימה יכול לחבל, מאחר ויש ובבית הספר בו לומד הילד יש את החברים הנאמנים ביותר וראוי לא לנתקו מהם. שינוי מסגרת מחייב גם מאמץ שילוב ואין הוא קל תמיד.
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)