נטילת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת ריטלין
    קרן
    24/03/2009

שלום רב,
    יש לי בן בן 12 שיש לו בעיות קשב וכן בעיות חברתיות הוא חוזר הביתה מאוד מתוסכל ואגרסיבי
    עונה רוב הזמן בעצבים מתווכח ומתעקש אנו מנסים לעזור לו רבות גם במסגרת ביה"ס ( אנו גרים באירופה והוא לומד בביי"ס אמריקאי) לאחרונה הוא נוטל ריטלין 5 MG בבוקר ו-5MG בצהריים
    לאחרונה נראה לי שהוא חוזר יותר עצבני. שאלתי היא האם הריטלין יכול לגרום למתח כמו כן אני אובדת עצות לגביו מה לעשות ואיך להתייחס אליו כאשר הוא אגרסיבי פשוט לא נעים וקשה לי איתו.
    אשמח לתשובה.
    קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעת קשב

ד``ר אבי שפירא
    25/03/2009

שלום קרן האם תוכלי למסור פרטים באיזה מדינה אתם גרים? , מי איבחון את הילד האם בישראל או באירופה ? האם אתם במעקב מסודר רפואי אצל מומחה רפואי בתחום הפרעות קשב ? האם בנך מקבל טיפול נוסף פסיכולוגי , ריפוי בעיסוק טיפול התנהגותי , הוראה מתקנת ?
    על פניו נראה לי בעיה של מינון תרופתי. ילד בן 12 שמקבל מינון כל כך נמוך זה מאד מוזר.
    תפנו בהקדם למומחה בתחום. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין

קרן
    25/03/2009

מודה לתשובתך אנו גרים בבלגיה והרופא שאיבחן אותו הוא מהאזור. בעייתנו היא שמאוד קשה למצוא פסיכאטר לילדים ולוקח זמן למצוא מישהו מומלץ וטוב הרופא בדק אותו בשיטה שנראית לי מוזרה ע'י אלקטרודות לרקות ולפי זה הגיע להמלצה לא ע"י שיחות וכו' הוא נתן לו תרופה בשם RILATINE 10 MG - METHYLPHENIDATI והמליץ לחלק זאת בוקר וצהריים מאז אנו היינו רק פעם שניה במעקב ולא המשכנו כי נראה לנו מיותר (רק דיבר איתו כמה מילים והחליט להמשיך רגיל) . הילד לומד בבי"ס מאוד יוקרתי יוצא לשיחות שנקראות ספיץ תראפיי, יוצא לעזרא במסגרת קטנה של 4 תלמידים בכיתה חוזר לכיתה הרגילה ושם חש שקשה לו וכן לתרפיה ע"י תרגילים לגוף.
    למרות כל זה הילד נעשה עצבני יותר מפעם לפעם ומאוד מתוסכל יש לו מוטיבציה להצליח אך מרגיש שלא מצליח שואל אותי הרבה למה הילדים בכיתה מצליחים ואני לא מצליח כמוהם זה מאוד מציק לו כמו כן הילדים בכיתה נותנים לו להרגיש שהוא כישלון והוא מאוד נפגע. בגלל המצב אנו החלטנו לחזור לארץ לאחר 10 שנות שהייה כי לדעתי הוא צריך את החום של המשפחה שאין לו כאן.
    אנו מתכוונים לחזור בקיץ הקרוב. שאלתי היא האם לחכות לארץ בכדי לבדוק איך להמשיך אם התרופה או לנסות להעלות לו על דעת עצמי את המינון כמו כן לא קיבלתי תשובה עם הריטלין יכול לגרום לו למתח. מצטערת אם זה היה ארוך אך אני ממש מיואשת וקשה לי לראותו במצב זה
    בינתיים אשמח אם תמליץ לי איך להתנהג איתו כאשר הוא מתפרץ ומגיב באגרסיביות.

תודה מראש קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה משקלו של הילד?

ד``ר אבי שפירא
    25/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקלו 42 קילו.

קרן
    25/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד``ר אבי שפירא
    26/03/2009

ובכן אם זה המשקל קרן נראה שהרופא שרשם לכם את הריטלין אינו מכיר את התחום בגלל שהמינון המינימלי למנה הוא 10 מ"ג ולא 5 מ"ג. בכל מקרה גם מוזר בדיקת האלקטרודות ?!
    האם מדובר ב EEG ?
    איני יכול לייעץ לכם לשנות טיפול תרופתי מבלי לבדוק את הילד ולכן אני מציע שתפנו בהקדם לרופא שמומחה בתחום נוירולוג או פסכיאטר אך חשוב לבדוק אם הוא מומחה בנושא ADHD .
    כיום אנו יודעים שלא כל כך משנה המקצוע של המאבחן מה שחשוב זה האם הוא התמקצע בתחום. כמובן אם תהיו בישראל אשמח לעזור להכוונה לרופא מומחה באיזור מגוריכם. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין

קרן
    26/03/2009

כפי שכתבתי קשה למצוא כאן מישהו בתחום האם כדאי שבכל זאת אעלה לו את המינון על דעת עצמי אנו נחזור בקיץ לארץ האם כדאי להמתין עד שנחזור? הילד מאוד פגוע ועצבני וכל הזמן שואל למה אני לא מסתדר ולא כמו כל שאר הילדים.
    אשמח באם תמליץ לי על רופא בארץ באזור חיפה לכשנחזור.

בתודה קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבי לי ישירות למייל

ד``ר אבי שפירא
    27/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו