:\

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• :\
    נתי
    15/04/2009

שלום אני בת 21 ויש לי בעיה, אני מאד היפוכונדרית.לאחרונה אני מוצאת את עצמי חושבת על מוות של אנשים שקרובים אליי משפחה,חבר וכדומה.לפעמים במצבים של שמחה זה תוקף אותי ואני חושבת מחשבות רעות..אנשים אומרים שזה טבעי ופשוט לנסות לא לחשוב. . אני צופה עם חבר שלי בטלויזיה ועולות לי מחשבות איך הוא מטפל בי בבית חולים..לפעמים אני גם בוכה כי אני ממש מפחדת שאני אחלה באיזו מחלה וכל המשפחה שלי תתפרק ריגשית ותהפוך לחיות בהבל .סה"כ אני בחורה צעירה, בריאה ושמחה ,רק בתחילת דרכה.אשמח לקבל איזו עצה איך להשתחרר מכל המחשבות הרעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    :\

הוספת תגובה

• מחשבות רעות.

ד``ר אליהו סמואל
    16/04/2009

לנתי שלום,

מצבי חרדה ודיכאון הינם בעלי מופעים מגוונים מאוד. וחלק מהתסמינים שאת מתארת הינם בעלי לבוש ואופי חרדי-דיכאוני.

יכולתי להמליץ לך עצות רבות ושונות אולם לצערי אין הן עובדות בשיטת "לחץ על כפתור" או "עצה במו ידיך" לא לחינם ההפרעות האלו מכונות גם "הפרעות רגשיות" . לרגש יש שפה אחרת מזה של ההיגיון.....
    טכניקות של שכל לא בהכרח יועילו אלא רק ידחו את הפיתרון. יש לזכור שמצבים אילו גם חולפים לבד.
    וככל טיפול במועד קרוב להופעת התסמין יעיל וטוב יותר מזה שמוגש באיחור.
    רצוי מאוד לבחון את שורש התלונות לעומקם.

את יכולה להיעזר מאוד בתרופה או בטיפול פסיכו תרפויטי. ( בשיחות) ולהקל על הסבל וכמובן לשפר את תפקודך ואת שמחת החים..

עצתי הכנה לפנות לאיש מקצוע לצורך הערכה מעמיקה והמלצות טיפול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו