מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשההאלכסודי28/09/2009
היי...אז ככה אני בעצם אובחנתי כסובל מאו סי די אך אינני בטוח וכל הזמן יש לי ספק מזההבעיה אצלי כזאת . המוח שלי כל הזמן חושב ,כל הזמן קופצות מחשבות בלי קשר מהעבר ,משהו שחבר שלי אמר לי ,אני רואה משהו בטלוויזיה המוח ניתקע על מילה או תמונה או משהו ועושה לי אסוציאציות ושרשרת של מחשבות בקשר לזה . וזה כל הזמן מחשבות רצות לי בראש על הכל .
הבעיה שלי היא גם שאני חושב על מה שאני עושה נגיד אני מרים את הכוס קפה "חשבתי על זה " אני מסיט מבט "חשבתי על זה לפעמים חושב על הנשימה שלי ובכללל כאילו דברים לא באים לי בטבעיות ואני חושב עליהם זאת הבעיה המרכזית שאני חושב כל הזמן על פעולות טבעיות וכו' .
נגיד חבר אמר לי משהו סתם משהו אז יכול לבוא אלי במחשבה כמה פעמים ביום למשך תקופה של איזה שבוע ככה סתם מכין לעצמי קפה פתאום חבר שלי עולה לי לראש ואת מה שהוא אמר לי .
יש לי מחשבה עיקרית כשאני שותה אני לא יודע אם זה מחשבה או קול פנימי שכשאני שותה מים בקבוק אז בא מחשבה "הלוואי שתיחנק " עכשיו זה עבר גם לאנשים אחרים ולמשפחה שלי שכשאני רואה אותם שותים או משתעלים אז עולה לי בראש "הלוואי שתמות" או הלוואי שתיחנק"
הראש פשוט לא מפסיק לחשוב על הכל על כל מיני דברים לא רלוונטים על חברים על מה שאמרו על מה שקרה לפני שתי דקות שבכלל היייתי צריך לשכוח מזה . נגיד סתם הרמתי שלט אז פתאום עולה מחשבה "שהרמתי תשלט הזה לפני שתי דקות " מין זיכרון אפילו לא יודע .
כתוצאה מהמחשבות יש לי מין חרדה חברתית קטנה שאני לא מרוכז בשיחה אלא כל הזמן במחשבות הללו שמפריעות לי שפשוט קופצות .
אני יכול לדבר עם חבר במשך שעה ובמשך השעה הזאת עולות לי מחשבות על כל מיני דברים זכרונות וסתם דברים כמו "הלוואי שתחנק" "התקפ חרדה " כל מיני מחשבות
ואני יכול כאילו לזכור את כל השיחה ואת כל מה שדיברתי ולדבר לעניין אבל זה מפריע לי מאוד
אנאא ממך אתה יכוללאמר לי מזה בידיוק ואיך אפשר לטפל בזה?ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות עם או בלי מעשים.
ד``ר אליהו סמואל28/09/2009שאלתך אלכסודי, תענה באופן חלקי מאחר וחסרים פרטים נוספים. כמובן שאין אנו תחליף לרופא המטפל.
בכפייתיות יש שני מרכיבים: האחד פעילות טקסית הנעשית בפועל, ולאחר המעשה קיימת רגיעה. וחלק שני שהוא המחשבות המטרידות, כלומר מחשבות שונות המופיעות באופן אסוציאטיבי אילו מחשבות אשר חפצים להיפתר מהם, אולם הן מציקות וחוזרות שוב שוב. אין המרכיבים חייבים להתרחש ממש באותו הרגע.
לרוב שני המרכיבים באים במועד קרוב זה לזה. יתכן וכל מרכיב יבוא בנפרד , אז המרכיב הכפייתי השכיח..
באם מופיע רק המרכיב הטורדני – קיימת אפשרות לאבחנות נוספות ויש לחדד את האבחון. יתכן וזה המצב אצלך.
הטיפול התרופתי נוגד הכפייתיות עוזר בעיקר לחלק הכפייתי ופחות לחלק הטורדני לחלק זה טיפול אנטי פסיכוטי יכול לעזור יותר.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)