מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב בגיל שנתייםהילה ס29/09/2009
שלום, נראה לי שלבני בן השנתיים יש הפרעת קשב
הסימנים לכך:
בעיות בויסות התחושתי-מאוד מאוד רגיש לצעקות גם כשהוא שקוע במשחק שומע את הסביבה בצורה בולטת..נמנע משמיעת מוסיקה ומצפייה בטלויזיה ובקלטותלחודש ימים..עכשיו חזר בהדרגה
תשומת לב יתרה לאורות:פנסים,
הגננת שלו אמרה לי היום שיש לי ילד חכם יותר מדי וזה מדאיג אותה כמו כן שאין לו טוסיק לשבת במפגשים היומיים...לא יכול לשבת לשעת סיפור ובשבועיים האחרונים אף מסרב להקשיב לסיפור לפני השינה.
הוא מקובע למספר משחקים וזהו...הוא מדבר ברמה שפתית של ילד בגיל 3 וחצי 4(אחותי קלינאית תקשורת)
ישנו קושי מסויים בהצבת גבולות(גם מהבחינה שאני מציבה ובן זוגי לא)
אגב ציינת הפרעה בקשר הורה-ילד מה זה אומר??
בעיקרון אני ובן זוגי בתהליך גירושין וחיים בנפרד זה מספר חודשים.בני גר כאמור אתי בבתי הוריי ומאוד נעים לו.אציין שהגננת לא מרגישה רגרסיה ואף אני חושבת שהוא פורח מאז שאנחנו לא ביחד.
הוא ראוה את אביו 3פעמים בשבוע(היום הוא משקיע את מה שלא השקיע כאב ובני ממש מחכה לפגישות עימו לעומת כשחיינו ביחד הוא לא רצה בכלל לשחק איתו).
אציין שבן זוגי סובל מהפרעת קשב וריכוז חמורה גילה זאת בגיל 30 ולוקח מאז קונצרטה.
אני רואה את כל הסימנים ויותר שקוף מזה אין..השאלה מה אני עושה?איך אני עוזרת לו?האם הוא חש שונה?מתוסכל כבר עתה?האם ניתן לשפר/תקן זאת
תודה מראש
אמא דואגת.:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב או שינוי מסגרת משפחה.
ד``ר אליהו סמואל30/09/2009לאמא הדואגת שלום, קטלוג הפרעות בילדים בגיל כזה אינו מדויק כלל, ולכן יש להימנע מחשיבה אבחונית בגיל שנתים.
חשיבה אבחונית אמנם מדרבנת לכיוון הטיפול אולם היא עלולה להיהפך לאות קין שתלווה אותו כל חייו ורצוי להימנע מכך, ובוודאי לא בשלב גיל כה צעיר.
במצבי מצוקה נפשיים ובמיוחד באטמוספרה של הבית המתואר הילדים לרוב מגיבים בדפוס התנהגותי הדומה להפרעת קשב וריכוז. ביטוי זה בולט במיוחד בגיל הצעיר - גיל שנתיים.
האמירה בעיות קשר אם- ילד, היא אמירה דומה ומשמעותה שהילד לא חש בטוח או בשפה אחרת הוא מרגיש דברים שאינם תואמים את צרכיו וגילו- האמונה שהספק המרכזי לתחום זה הינו המטפל הבכיר וזאת אימו.
רצוי לטפל בדברים הפיכים כמו המשבר בחיי הנישואים והפירוד מאחר ובהפרעת קשב וריכוז הטיפול הוא יותר שיקומי ולא מדובר בדברים הפיכים.
המלצתי החמה לפנות להדרכת הורים ויתכן אף לטיפול דיאדי, קיימות אף מערכות ציבוריות ברחבי הארץ המתמחות בטיפול זה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)