מחלת הרדיפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הרדיפה
    תהילה גבאי
    13/10/2009

לפני כחצי שנה היתה בייביסיטרית לילדיי בגילאי שנה וחצי עד 6, אינה תושבת המקום, הגיע מחו"ל ונראתה אחראית. נהניתי מאוד מטיפןלה בילדיי, תמיד הגיע בזמן והיתה מסורה כלפיהם מאוד. היה נראה כי אין לה יותר מדי קשרים חברתיים עם בנות דירתה(שרות לאומי) לפתע הודיעה שעליה לחזור לחו"ל. לאחר כשבוע חברה טובה התקשרה ואמרה כי קרובת משפחתה שלא ידעה על הקשר ביננו אמרה לה כי סיבת עזיבתה היא צורך באשפוז עקב החמרה במצב מחלתה, מחלת הרדיפה וכי הכל נעשה בהיחבא והזהירה מהקשר עימה. מאז שגיליתי זאת הייתי מוטרדת שמא פגעה בילדיי אך לא היה כל סימן לכך... אך לא המשכתי את הקשר עימה. לפני כיומיים יצרה עימי קשר מחו"ל ואמרה שהיא באה לביקור בארץ ומעוניינת להיפגש עימנו. אמרתי שנאה לי שזה יתאפשר... איני יודעת אם עליי להימנע מכל קשר בשל כך, או מה לאמר לה- אינה יודעת על שאני יודעת מהמצב הנ"ל, שכנה לשעבר שומרת איתה על קשר ואינה מודעת למצב, מה עליי לעשות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הרדיפה

הוספת תגובה

• שאלה ותשובה אישית

ד``ר אליהו סמואל
    13/10/2009

שלום תהילה

אני מניח שהנערה לא תשוב להיות בייבי סיטרית על ילדיך.

איני יודע מה תוכן השיחה ומקור רצונה לשוחח עימך. יש להתיחס לכך מתוך עניין אישי ונימוסים מקובלים ולא יותר מכך. גם לחולי רדיפה תחושות ומאוואים אישים שהם אנושיים לחלוטין.
    אני מניח שיש לכבד אותם במידה הזהירה והנאותה ושאינה פוגעת בזולת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו