האם היא מטפלת גם בסימנים השליליים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם היא מטפלת גם בסימנים השליליים?
    ד``ר אבי שפירא
    18/10/2009

האם היא מטפלת גם בסימנים השליליים? אם כן,מדוע אומרים שעד היום לא הומצאה תרופה לסימנים השליליים של הסכיזופרניה, אלא זה עדיין במחקר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סימפטומים שליליים

שמוליק
    09/12/2012

שלום שני.

צר לי שאני אומר את מה שאני אומר, אבל סימטומים שליליים הם למעשה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. התרופות האנטי-פסיכוטיות ובכללן הלפונקס, הן אלה שיוצרות את התופעות כגון עייפות חזקה והרגשת "זומבי", ואין מה לצפות מהן שיפתרו את הבעייה. משום מה הרופאים אינם מעוניינים לומר את האמת.

כנראה שהסיבה לכך היא כדי שהמטופל ישכנע את עצמו שאין טעם לנסות להפסיק את התרופות.

אילו הם היו מודים על האמת ואומרים שכדאי לקחת את התרופות למרות תופעות הלוואי שלהן, זה עוד בסדר.

בזמן שלקחתי את התרופות האלה, סבלתי מעייפות חזקה, ותחושת זומבי, ולא יכולתי לתפקד. כל הזמן אמרו לי שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה (אצלי האיבחון היה סכיזו-אפקטיב, אבל זה ממש לא משנה), עד שבסוף החלטתי שגם אם יהיה לי עוד אישפוז זה כבר לא כל כך משנה, בין כה וכה מאסתי בחיים בגלל חוסר היכולת לתפקד, והחלטתי להפסיק את התרופה, ויהיה מה שיהיה.

בסופו של דבר, זה בדיוק מה שעזר לי לקום על הרגליים.

אינני אומר שצריך להפסיק את התרופות, יכול להיות שזה יחמיר את המצב.

אני בהחלט חושב שכדאי לעשות מחקר רציני בעניין ולבדוק למה אצלי זה הצליח, אבל כדאי שתדעי את האמת על התסמינים השליליים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס (קלוזפין) וסקיזופרניה

ד``ר אבי שפירא
    19/10/2009

שלום רב מאיה
    לפונקס מסתבר היא אחת התרופות היעילות בסקיזופרניה , ככל הנראה מטפלת בחלק מהסימנים השליליים שלה אך נכון שהסימנים השליליים מהווים בעיה לא פשוטה בטיפול עדיין. לפונקס מטפלת גם בנושא אובדנות בסקיזופרניה וכיום לאור הניסיון הרב שנצטבר בעולם ניתן לטפל בה גם במרפאה ולא חייבים באישפוז כמו בעבר. המחקר בסקיזופרניה הוא רב ביותר , מאות מאמרים מתפרסמים ואני מקווה שנצליח יותר בעתיד . תמיד מאשימים את הפסכיאטרים במתן תרופות ורציתי רק להדגיש שמאז המצאת התרופה הראשונה לסקיזופרניה (טורזין, לרגקטיל, כלור פרמזין) בשנת 1953 היתה מהפכה בפסכיאטריה וכמות האישפוזים הפסכיאטרים ירדה באופן משמעותי ביותר מלפני המצאת התרופות אז היו מאושפזים רבים נותרים סגורים בבתי חולים . למרות העובדה הזו והתפתחות תרופתית מדהימה במהלך השנים עם פחות ופחות תופעות לוואי ההתנגדות לפסכיאטריה ולתרופות פסכיאטריות מצד גופים שונים, מדיה , כתות היא גורפת וחבל.
    על זה נאמר
    Dont Confuse me with the true facts

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 15 עם סכיזופרניה

ענת
    05/12/2012

בני בן 15 סובל מסכיזופרניה נותר לנו לנסות רק את הלפונקס שאני מקווה מאוד שתעזור לו
    אחרת מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 15 עם סכיזופרניה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    06/12/2012

לענת שלום

אל יאוש. למרות שיש גם אחוז קטן מאוד של חולים שאף תרופה לא עוזרת באופן משביע רצון.
    לאחרונה יובאה ואושרה בארץ האביליפיי שגם היא פוטנציאל טוב לטיפול.

בהצלהח
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס ת.לוואי?

ענת
    17/12/2012

שלום רב, בני בן 15 מקבל כבר שבועיים לפוקס 100 מ"ג ונמצא עדיין בטיפול של סוליאן 1000מ"ג , הוא נראה מנומנם כל היום וטוען כל הזמן שהוא עייף. האם זה ההתחלה של הלפונקס עד שהגוף יתרגל? או תופעת לוואי? לפני מתן הטיפול בלפונקס הוא היה באי שקט. תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו תופעת לוואי - ראי תגובתי למעלה

שמוליק
    17/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס ת.לוואי? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    17/12/2012

שלום

קשה להבדיל אבל ללא ספק מדובר בתופעת לוואי אשר מתרככת עם הזמן. והכי חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו