הבדל בין ריספרדל לריספונד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בין ריספרדל לריספונד?
    חברה
    21/11/2009

שלום,
    את השאלה הבאה אני שואלת בשביל חברה ולכן אני מתנצלת מראש אם אין בידי את כל הפרטים.
    בנה בן ה-11 של חברתי מתמודד עם PDD. הוא מקבל כבר חמש שנים ריספרדל לטיפול בחרדות. לפני שבוע בערך, הוחלפה התרופה ע"י מטפליו ברספונד. בימים האחרונים בנה מפגין רמת חרדה גבוהה מהרגיל, ללא אירוע חיצוני אשר ידוע והיה יכול להשפיע.

אני יודעת שמדובר בתרופה גנרית, ושהיא אמורה להיות זהה.
    לעומת זאת מנסיוני האישי, בתור מטופלת בפרוזאק במשך שנים רבות, אני יודעת שיכול להיות הבדלים מזעריים בין תרופות אשר כביכול ההבדל ביניהן הוא רק שמן. בשנתיים האחרונות הרופאה שלי רושמת לי רק פרוזאק, מכיוון שהתחליפים היו גורמים לי לתופעות של אי שקט.

שאלתי היא: האם יכול להיות שתופעה דומה קורה אצל בנה של חברתי בעקבות המעבר לתחליף הגנרי? (אולי קיימים דיווחים דומים?), ובמידה שהדבר אפשרי, האם ואיך ניתן להחזיר את בנה לתרופה המקורית? (קופת חולים, בירוקרטיה וכו')

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמעתי על עוד דיווחים להבדל בתרופות

ד``ר אליהו סמואל
    21/11/2009

שלום

אכן, יש כנראה הבדל בין התרופה המקורית והחיקוי הגנרי.
    יש על כך דיווחים מעוד אנשי מקצוע.
    לא ידוע לי על מחקר מבוסס אולם יש שמועות על כך.

כאן יש לשכנע את הקופה אולם רק דרך הרופא המטפל שהוא אמור להתרשם ולפסוק בעינין זה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו