סוגי ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי ריטלין
    אורלי
    11/02/2010

ברצוני להבין מה ההבדל בין ריטלין AL לבין ריטלין SR בני מקבל 20 מ'ג ריטלין SR ונראה שזה לא ממש מספיק האם הLA יותר משפיע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין AL

אמא לילד הכי
    07/07/2011

כמו שהבנתי אתמול מרופא פרטי, הסוג הישן SL גורם להרבה יותר תופעות לואי, ויעיל הרבה פחות.
    הסיבה היחידה שרופאי קופת חולים רושמים אותו הוא מחירו הזול לקופה.
    אני שוקלת להוסיף כעת ביטוח משלים נוסף, אבל לא באותה קופה שהזיקה לילד שלי באופן מודע במשך שנים משיקולי כדאיות.
    ואם אתם רופאים שקוראים את ההודעה שלי, תנסו לחשוב מה האמינות שהפציינטים שלכם רוחשים כלפי רופאים שכל מה שמענין אותם זה קופת המזומנים של הקופה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי ריטלין - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/07/2011

שלום

מדובר בתרופות דומות לחלוטין רק שהן מתפרקות בגוף בקצב אחר, ולזמן שונה.
    ה-LA משפיע יותר זמן -בטווח 7 שעות. המספרים אינם מדויקים ויש שונות בין אדם למשנהו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי ריטלין מה שונה? ומה דומה?

ד``ר אליהו סמואל
    21/02/2010

לאורלי שלום

כל התרופות מכילות בהן חומר פעיל שהמוח מזהה אותו כריטלין. כך זה גם הקונצרטה שהוא שם מסחרי של ריטלין ארוך טווח.

ההבדל במשך ההשפעה בלבד.

העדיפויות הינן יחסיות לבד. כל טיפול מחייב תפירה מיוחדת. ולפעמים משתמשים במספר סוגי ריטלין במהלך היום.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו