מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עיצות,עזרה דחופה בבקשהעדי22/02/2010
בני בן העשרים היה מאז ומתמיד שובר גבולות,חסר מישמעת,מניפולטיבי ומפוצץ מביטחון עצמי אך דימוי נמוך.ככל שעברו השנים מצבו מקצין והוא חוצה יותר ויותר גבולות כולל מעורבות בפלילים.
כעת בצבא,הוא במלה יותר בכלא מאשר כחייל בסדיר היות וגם שם אינו יכול להתאים עצמו למיסגרת וכללייה.עתה,הוא ממש לפני שיחרור נוסף מהכלא ואני בנקודת משבר האם לאפשר לו לחזור לגור בבית מפני שחיי איתו מסוכנים ומשבשי חיים.הינני אם חד הורית ויש לי בן נוסף בבית אשר
עלי לדאוג לרווחתו ולאפשר לו חיים באווירה נורמלית עד כמה שאפשר.אינני יודעת למי לפנות לעזרה דחופה,ניסיתי בעבר פסיכולגים אך בני אינו משתף פעולה ובטוח בצידקת מעשיו.האם לפנות למישרד הרווחה?האם זה יסבך אותו?לא ניראה לי שבני יסכים לנטילת תרופות מפני שהוא פריק של בריאות.
בבקשה,בבקשה,עזרתכם הדחופה במתן עיצה.
אלף תודות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מצב קשה
ד``ר אליהו סמואל22/02/2010לעדי
איני חפץ ליאש אותך אולם חייבים להשתמש בתותחים כבדים. החשש לעתידו אינו מהותי כי נראה שיש חשש לגבי מצבו בכלל.
תשובת גורמי הקהילה במקרים אילו חלקית ביותר ובמיוחד אחרי גיל 18.
את חייבת להעמיד לו גבולות.
ובאם יסתבך בפלילים יש לתת לזרועות החוק לטפל בו.
מאחר ואיני מכיר את מצבו לעומק נראה שאת חייבת לבדוק ברווחה, מה הפתרונות של גורמי הקהילה.
אגב איני בטוח שתרופות יעזרו לו.
עשית הנחות בעבר, כיום חלילה לך להניח לו והכל כמובן בגבולות האפשר.
יש כמובן לערב את אביו בנידון.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי22/02/2010ציפיתי לתשובתך בקוצר רוח ולא אכזבת!תודות רבות על כך.כמוני,גם
אתה לא מצאת פיתרון וודאי לבעיה אך ניראה לי שאפנה בעידודך לגורמי
הרווחה,רק שאלה נוספת,מדוע לדעתך תרופות לא תעזורנה?
אני ממש לא בעד מתן תרופות אך לפעמים הנזקים שלהן שוליים לעומת
היתרונות .האם פנייה לפסיכיאטר טוב לא תעזור במיקרה זה?שוב,אני
מודה מקרב לב על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תרופות לא עוזרות?
ד``ר אליהו סמואל22/02/2010תרופות עוזרות למצבי דיכאון או חרדה.
או למצבי הפרעת חשיבה וכן התקפי זעם.
דפוסי התנהגות בעלי דפוס פלילי או בעלי מהות אגוצנטרית אינם קשורות בהכרח למהויות הרשומות מעלה . מדובר בעמדה קיומית ותפיסת עולם. כמובן , יתכן ותגובותיו משניים לדיכאון או חרדה אולם לרוב לא כך הדבר. אדם עם חרדה נוטה להמנע מדברים מסוכנים למשל.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)