מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים , שמיעת קולות וזרם בראשדינה21/03/2010
שלום.
בני בן 6 וחצי. בסך הכל ילד מאוד חברותי ושמח . קצת קופצני ותזזיתי.
בשנה האחרונה החלו אצלו פחדים להשאר לבד בחדר , רוצה שתמיד יהיו איתו.התלונן בחודשים
האחרונים על כך שילד בכיתה ו' עוקב אחריו בבית הספר. פנינו למנהלת בית הספר והעניין נפתר.
אך עדיין יש לו פחדים למינהם, מרבה גם לשאול בזמן האחרון על המוות ועל לאן הולך הגוף ןלאן הנשמה . מתעסק בנושא זה המון ושואל שאלות.
בימים האחרונים פתאום החל להתלונן על זרמים בראש. כאילו יש לו קופסא בראש של מחשבות
שלא בשליטתו והם רצות לו בראש מהר מהר כמו זרם והוא גם שומע קולות . הוא אמר שלא יכול לסבול את זה ושנביא לו תרופה ושנלך לרופא. ניסינו להרגיע אותו אך כל הזמן הוא הוסיף עוד פעם יש לי את ההרגשה הזאת של המחשבות שמתרוצצות לי בראש ואני לא רוצה זאת.
על מה הדבר יכול להעיד? על בעיה נפשית או אולי על בעיה נוירולוגית? יש לנו במשפחה מחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה , מגרנה וחשבתי שאולי יש קשר לזה.
מה עליי לעשות לואיזה רופא לפנות באם הוא ממשיך להתלונן?
בברכה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובל מהכל!!!
חגי26/07/2014טוב כמעט הכל ,אבל שמעתי קולות!!! וזו לא סכיזופרניה ( ממנה נפתרה אמי ב1.12012)
הקולות ששמעתי קשורות ללחץ ( כמו כל מחלה נפשית!) וכן זה תמיד גנטי כי כולם סובלים ממשהו! כמעט כולם!
במקרה שלי מדובר בOCD פרנויות וחרדות אני כבר לא נבדק... מבין מה עובר עלי טוב יותר מכל פרופסור שבדק אותי....ולא מפחד מכלום!!!! אני עוןזר לכווולם ואעזור לך כבר במכתב!!! ומהרגע שהבנתי והגעתי למודעות למדתי להשתלט על הכל וזה נדיר!
הילד לדעתי איבד אדם שמכיר כנראה אדם קרוב..... ולכן הופיעו שאלות על מוות ומחשבות וברורורררר שזה מלחיץ וברור שהוא דרוך! וברוררררר שהוא מפחד למות!! :)
ועוד יותר מכך אין לו סכיזופרניה !!! כי הקולות לא שולטים בו ומנחים אותו לעשות דברים ( מה שקורה תמיד בסכיזופרניה) הילד חייב להגיע להבנה ותהיי בטוחה שהילד גאון!!! שימי לבבב הוא חכם ואלגנטי יותר מבני גילו בוודאי!
הילד חייב לקבל תשובות ( לא חייב תרופות ויש שיכולות לעזור) ברגע שיפסיק לחשוש למות כל כך או מהמוות יפסיקו הקולות בהצלחה :) יש לי אי קיו שאין להרבה בארץ ואני בטוח שגם לבנך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים , שמיעת קולות וזרם בראש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/07/2014לדינה שלום
קרוב לוודאי שמדובר בסוג של חרדה. יש להעמיק באבחון.
בנך סובל ומדובר בסבל רב- רצוי לעזור לו.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער . איני מוצא קשר למחלות הנוירולוגיות של המשפחה למצב שאת מתארת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה ביטויי חרדה. צריך הערכה ומעקב
ד``ר אליהו סמואל21/03/2010לדינה שלום
מדובר בתגובות חרדה ויש לבחון את עומקם, תחילתן ובמיוחד הרקע. ניסיונותיך להרגיע חשובות ורצוי שתתמידי בהם.
לפי התיאור שאת מציגה נראה שהילד צריך לעבור הערכה אצל פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה.
יתכן שהוא/היא ישלחו אותך להערכה נוספת של נוירולוג. מאחר ואין ממצאים נירולוגים קונקרטיים נראה כי הרופא הראשוני הוא הפסיכיאטר.
יש לדעת שלא תמיד יודעים את הסיבה, לעומת הטיפול שהוא יותר ברור. המעקב והליווי של הילד ומשפחתו חשובים גם להארת נסיבות או רקע המצוקה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)